Sport
22.04.2021. 10:42
Tanjug

Tužan i razočaran

PEREZ: Kao da smo ubili nekog, a hteli smo da spasimo fudbal

Florentino Perez predsednik Real Madrida
Izvor: EPA/JUANJO MARTIN

Predsednik Reala Madrida Florentino Perez izjavio je da razočaran što se projekat evropske Superlige raspao za samo dva dana.

Samo 48 sati pošto je zvanično saopšteno formiranje Superlige "12 veličanstevnih", klubovi osnivači počeli su da se povlače.

"Tužan sam i razočaran jer smo na ovom projektu radili skoro tri godine. Možda nismo uspeli da objasnimo na pravi način kako bi sve funkcionisalo. Format Lige šampiona je zastario, zanimljivo je tek od četvrtfinala. Zbog toga smo želeli da napravimo takmičenje u kome će se najbolji klubovi Evrope sastajati od samog početka. Pogledali smo brojke i shvatili da bismo zaradili mnogo više novca. Drugi timovi takođe“, rekao je Perez za španski radio Kadena Ser.

Florentino Perez predsednik Real Madrida
Izvor: EPA/Rodrigo Jimenez

Projekat Superlige naišao je na osudu fudbalske javnosti, reagovale su i UEFA, FIFA, ali i navijači klubova osnivača.

"FIFA je napravila spektakl, kao da smo aktivirali atomsku bombu. Možda nismo objasnili kako treba ovo takmičenje, ali nismo imali ni priliku. Jednostavno, neki ljudi nisu želeli da se ovo takmičenje formira. Nikada nisam video tako agresivan nastup predsednika UEFA, a u fudbalu sam 20 godina. Kao da smo ubili nekog, kao da smo ubili fudbal. Naprotiv, pokušali smo da ga spasimo“, rekao je Perez, koji je dodao da Superliga "još nije završena" jer se nisu povukli svi klubovi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

DŽONSON: Učinićemo sve da se Superliga ne razvije
Boris Džonson premijer Velike Britanije

Velike promene u fudbalu

19.04.2021. 13:43

DŽONSON: Učinićemo sve da se Superliga ne razvije

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da će učiniti sve što je moguće kako "otcepljena" fudbalska Superliga, osnovana od strane 12 najmoćnijih evropskih klubova, ne bi ostvarila svoje planove.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
28.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve