Sport
02.12.2019. 15:07
R. E. / Index. hr

PITALI SU GA KO MU JE NAJVEĆI RIVAL: Federer izabrao Nadala pre Đokovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Iako se u takvim situacijama uglavnom daju neodređeni, diplomatski i "politički korektni" odgovori, Rodžer Federer pomalo je iznenadio kad su ga pitali ko je od njegovih najvećih rivala u boljoj poziciji da dostigne njegove rekorde, prenosi Index. hr.

Iako se nećkao, Federer je između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića odabrao Španjolca.

"Njih dvojica imala su potpuno drugačije karijere. U ovom trenutku rekao bih Rafa, zbog onoga što je učinio na Roland Garosu i zato što je trenutno broj jedan", rekao je Federer u razgovoru za meksičku TV postaju Aztec Deportes tokom svoje turneje po Latinskoj Americi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Rafael Nadal, of Spain, reacts during a fourth-round match against Marin Cilic, of Croatia, during the U.S. Open tennis tournament Monday, Sept. 2, 2019, in New York. (AP Photo/Seth Wenig)

"Prvi je put na prvo mesto došao pre 11 godina, a ove godine se vratio. Osim toga, ima više Grand Slem titula, iako znam da Novak ima više nedelja kao broj jedan i možda mu je preostalo više godina na Turu. Ali Rafa je bio neverovatan kao tinejdžer, najbolji kojeg je tenis ikad imao, uz Bjorna Borga", objasnio je Federer pa zaključio:

Povezane vesti - INTERVJU JANKO TIPSAREVIĆ: Kasno sam "provalio" igricu

"Za mene je u ovom trenutku najbliži i dalje Rafa, ali ima još da se igra, biće to zanimljivo za njih dvojicu."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve