Sport
16.02.2022. 16:05
Tanjug

Kup Radivoja Koraća

Počinje borba za prvi trofej

Luka MItrović
Izvor: ANA-MPA / GEORGIA PANAGOPOULOU

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počinje sutra u Nišu, a na premijeri će se od 18 sati sastati košarkaši Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca.

Crveno-beli brane trofej osvojen prošle godine u Novom Sadu, a trener Dejan Radonjić računa na sledeće igrače: Branko Lazić, Stefan Lazarević, Nejt Volters, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Ognjen Dobrić, Ostin Holins, Marko Simonović, Nikola Ivanović, Stefan Marković, Eron Vajt, Ognjen Kuzmić i Luka Vudragović.
 

"Idemo u Niš na završnicu Kupa Radivoja Koraća da opravdamo ulogu favorita u utakmici sa Radničkim iz Kragujevca i ostvarimo plasman u narednu rundu takmičenja. Ovom prilikom čestitam ekipi Radničkog na plasmanu u završnicu", rekao je Radonjić za klupski sajt.
 

Kapiten Lazić istakao je da se cilj zna i da će ekipa ići "korak po korak".

"Da se ne ponavljamo i koristimo fraze, prvo takmičenje u sezoni koje donosi trofej. Idemo utakmicu po utakmicu, jasno je da smo favoriti u tom meču i želimo da opravdamo tu ulogu i pripremimo se za naredni meč koji nas čeka u subotu. Znamo šta nas čeka, ovo je vrlo specifično takmičenje", rekao je Lazić.

Iz Zvezde su poručili da očekuju od Košarkaškog saveza Srbije da omogući iste uslove za sve, u kome će sva službena lica pored, i na terenu, da budu u službi promocije košarke.

Sutra od 21 sat sastaju se Mega - Zlatibor.

Petak: FMP - Borac Čačak (18.00), Partizan – Borac Zemun (21.00).

Polufinala su na programu u subotu od 17.00 i 21.00, a finale je u nedelju od 21 sat.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković o sebi kao ocu, Željko Obradović o tome šta je autoritet (VIDEO)
Novak Đoković, Željko Obradović, 17. 12. 2021.

Zanimljiv i koristan pane

17.12.2021. 15:54

Novak Đoković o sebi kao ocu, Željko Obradović o tome šta je autoritet (VIDEO)

"Autoritet nije da vi pošaljete igrače na spavanje u određeno vreme, autoritet je nešto drugo", rekao je najuspešniji košarkaški stručnjak Evrope Željko Obradović, koji je zajedno sa teniserom Novakom Đokovićem i bivšom reprezentativkom Srbije u košarci Sonjom Vasić, učestvovao u panelu “Putem šampiona”, koji je organizovala Fondacija "Novak Đoković".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
17.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve