Sport
25.06.2019. 18:46
R.E./Index.hr/Foto:EPA

POČINJE LIGA ŠAMPIONA: Priština u centru fudbalske Evrope

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nepunih mesec dana nakon finala LŠ u kojem je Liverpul pobedio Totenhem sa 2:0 i osvojio trofej najelitnijeg takmičenja u Evropi, nova sezona Ligi šampiona počinje danas, doduše u drastično manjem značaja.

Naime, danas se igraju polufinala preliminarnog turnira, odnosno svojevrsna pretkola u kojem učestvuju prvaci četiri zemalja sa najslabijim UEFA-inim koeficijentom - Andora, San Marino, Kosovo i Gibraltar, piše Index.hr.

Domaćin ovog turnira je Priština, odnosno kosovski prvak Feronikeli iz Drenasa, poznatog i kao Glogovac. Klub koji ime nosi prema rudarskoj firmi protekle je sezone osvojio treću titulu prvaka u svojoj istriji, večeras će igrati protiv Linkoln Red Impsa, koji su postali prvaci Gibraltara 24. put u istoriji, a 16. u poslednjih 17 godina.

Povezane vesti - PRED TRANSFEROM KARIJERE: Milinković Savić ruši rekord Luke Jovića?

Pobednici iz dva polufinalna meča sastaće u finalu 28. jun, a prvak će se plasirati u prvo kolo kvalifikacija Lige šampiona, u kojem će igrati protiv velških The New Saintsa. Sva tri preostala kluba nastaviće evropski put u drugom kolu kvalifikacija za Ligu evrope.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve