Sport
09.07.2023. 12:40
R. E.

Daleko od Beograda

Poznato je gde će Čukarički igrati evro mečeve kao domaćin

fudbal, lopta
Izvor: Shutterstock

U Čukaričkom su znali da mečeve u evropskom takmičenju neće moći da organizuju na svom stadionu na Banovom brdu, a sada je poznato i gde će biti domaćini u predstojećoj sezoni.

Pošto stadion Čukaričkog ne ispunjava uslove, plan je bio da se igra na stadionu Crvene zvezde ili u Loznici, ali su te opcije otpale, pa će ugostiti svoje rivale u Leskovcu.

"Stadion Zvezde ne može, jer je to objekat sigurnog predstavnika u Ligi šampiona i samim tim ne može nijedan drugi klub da igra tamo ukoliko njegov stadion ne ispunjava uslove. To nismo znali, mi smo bili prijavili Marakanu. Sa druge strane, Loznica ima nekih tehničkih problema oko stadiona. Kiša koja je padala u prethodnom periodu je napravila određene probleme i mislim da neće stići da ih otklone. Dobio sam informaciju od potpredsednika FSS Branislava Nedimovića da će najverovatnije to biti Leskovac i da je taj stadion spreman. To je novi stadioni i ne sumnjam u kvalitet", poručio je sportski direktor beogradskog kluba, Vladimir Matijašević.

Gradski stadion u Leskovcu pod nazivom "Dubočica" kapaciteta je 8.136 mesta.

Čukarički će nastupati u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, ti mečevi biće igrani 21. i 28. avgusta, a rivala će saznati na žrebu u Nionu 7. avgusta. Ukoliko ne uspe da se domogne grupne faze tog takmičenja, beogradski klub će igrati grupu Lige konferencija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Englezi su prvaci Evrope
1

Posle 39 godina

09.07.2023. 02:05

Englezi su prvaci Evrope

Mladi fudbaleri Engleske osvojili su titulu prvaka Evrope.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve