Sport
31.05.2022. 12:49

Liga šampiona

Predsednik Liverpula traži izvinjenje francuske vlade

Liga šampiona
Izvor: Shutterstock

Predsednik fudbalskog kluba Liverpul Tom Verner zatražio je izvinjenje od francuske vlade, nakon ocene da su za kašnjenje finala Lige šampiona u Parizu krivi navijači engleskog kluba.

Subotnje finale između Real Madrida i Liverpula (1:0), kasnilo je 35 minuta, a francuske vlasti saopštile su da su za to odgovorni navijači Liverpula sa falsifikovanim ulaznicama.

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera optužila je u ponedeljak Liverpul da je ostavio svoje pristalice bez nadzora, za razliku od španskog kluba.

Verner je uputio pismo ministarki, u kojem je izrazio "nevericu" zbog nedokazanih optužbi, pre nego što je Evropska fudbalska unija (Uefa) otvorila nezavisnu istragu.

"Vaši komentari su neodgovorni, neprofesionalni i apsolutno ne poštuju hiljade emocionalno povređenih navijača", dodao je on.
 

On je takođe osudio strategiju kojom se krivica pripisuje navijačima.

"U ime svih navijača koji su doživeli noćnu moru, tražim od vas izvinjenje i potvrdu da će francuske vlasti i Uefa dozvoliti nezavisnu i transparentnu istragu.

Uefa je u ponedeljak saopštila da će omogućiti nezavisnu istragu o događima pred finalni meč.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Klop: "Rezervišite hotel za finale u Istanbulu sledeće sezone"
Jirgen Klop

Jirgen Klop

29.05.2022. 11:47

Klop: "Rezervišite hotel za finale u Istanbulu sledeće sezone"

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je plasman u finale Lige šampiona neka vrsta uspeha i da ima osećaj da će njegova ekipa i naredne sezone igrati u finalu, u Istanbulu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
21°C
20.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve