Sport
13.03.2022. 16:14
Beta

Rat u Ukrajini

Predsednik UEFA o klubu Čelsi...

Čelsi
Izvor: Shutterstock

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je da se nada da će britanska vlada promeniti odluku o sankcijama za fudbalski klub Čelsi, kao i da će londonski tim moći i dalje da se takmiči u Ligi šampiona.

Ranije je britanska vlada odlučila da zamrzne imovinu vlasnika Čelsija Romana Abramoviča, zbog čega će navijači tog kluba moći da gledaju samo utakmice za koje su već kupili ulaznice, a nove se neće moći prodavati.

Čeferin je u razgovoru za slovenačku televiziju POP-TV rekao da se čuo sa Abramovičem, koji mu je rekao da se radi o prvoj odluci, da pregovara sa tamošnjom vladom i da očekuje promenu odluke, koja će klubu omogućiti normalno funkcionisanje.

Što se tiče igranja u Ligi šampiona, Čeferin je ocenio da "nema apsolutno nikakvog razloga" da se aktuelni prvaci Evrope ne takmiče", prenela je Hina.

Čefrin je istakao da su odluke Uefe nakon početka vojne intervencije Rusije u Ukrajini bile "pravovremene i ispravne".

Predsednik Uefe nalazi se u izbornoj godini, u kojoj će pokušati da dođe do novog mandata, a odbacio je nagađanja da mu je zato potrebna pomoć Fudbalskog saveza Rusije.

"Nikada ne bih pravio kompromise, Uefa je donela pravilne odluke, ne bih pravio kompromise čak i kad bi me to koštalo ostanka na ovoj funkciji", dodao je on.

Odluku o prekidu sponzorskog ugovora sa ruskom državnom kompanijom Gasprom, Uefa je prema rečima Čeferina donela nakon što su proverene pravne klauzule u ugovoru, a to je učinjeno kako bi se pokazalo jedinstvo.

Čeferin je rekao da je Uefa zbog toga izgubila preko 100 miliona evra, a dodao je kako je bio razočaran zbog odluke kojom su suspendovani ruski sportisti.

"Verujem da se oni ne slažu sa ovim ratom", zaključio je Čeferin.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve