Sport
28.01.2022. 08:05
Zoran Šećerov

Đorđe Jovanović

Prognoza za proleće - kiša golova

fudbal
Izvor: Shutterstock

Ponovo je na brdu ali ne Topčiderskom već Banovom. I ponovo je u crno-belom dresu ali ne Partizana već Čukaričkog. Takođe ponovo, i  samo onako kako to on zna, trese mreže. 

Ništa čudno, po fudbalskoj vokaciji je golgeter, a golgetere i te kako traže. Otuda i ovojanuarska saga da će koliko sutra ponovo "preko grane“. Ovog puta s Brda pravo na morsku obalu, iz Čuke u francuski Marsej. 

"Ne znam,ništa nije nemoguće ali ne verujem uprkos priči koju mediji u Srbiji eksploatišu“, iskren je Đorđe Jovanović.

Đorđe Jovanović
Izvor: FK ČukaričkiĐorđe Jovanović

Kaže i da mu se ne žuri, da bi rado odigrao i proleće na Banovom brdu. Prvi put je u svet otišao mlad i naivan, opekao se, ne bi istu grešku da ponovi.

"Ovde kad dođe stranac, kakav god da je, dobije šansu. Tamo kao stranac moraš da budeš bar duplo bolji nego njihov igrač. Ako takav nisi, nemate ne nigde“, upozorava nestrpljive srpske fudbalere Đorđe Jovanović.

Očigledno je da ni u belgijskom Lokerena, a ni u španskom Kadizu nije vredeo puta dva ili mu, što je bliže istini, nisu ni prižili pravu šansu da to dokaže.

U Partizanu je bio velika nada. U prvotimca ga je promovisao trener Ivan Tomić.

A kad je Tomić otišao...

"Ljut i uvređen i još više ubeđen da zaslužujem više, otišao sam u Belgiju. Sad znam da je to bio ishitren potez.“

Đorđe Jovanović
Izvor: FK Čukarički

Posle godinu dana Belgijanci su ga prosledili u španski Kadiz. Gol ga nije hteo, a kad golgeter ne postiže golove...

"Bio sam na pozajmnici i u španskom trećeligašu Kartaheni, trebalo je i da u Čukarički dođem ka pozajmljen igrač, ali dogovor nije napravljen. Na kraju mi se posrećilo. Da bi Kadiz doveo stranca koga je hteo, ja sam morao da odem. Dobio sam jednostrani raskid ugovora i kao slobodan igrač, pola sata pre isteka prelaznog roka, potpisao sam za Čukarički.“

Sudbina je čudo. On, aktuelni  golgeter Čukaričkog, protiv Čukaričkog je dobitovao u prvom timu Partizana (11. 12. 2016.). Prvi prvenstveni gol dao je na utakmici protiv Rada. Asitirao mu je Saša Ilić, nekadašnji kapiten Partizana, a danas trener Čukaričkog.

"Sve golove za Partizan postigao sam na dodavanja i progravanja Saše Ilića“, priseća se Đole.

Jesenas je u dresu Čukaričkog, pošto je dobio šansu kod trenera Saše Ilića, mreže rivala zatresao 11 puta. Samo je Rikardo iz Partizana imao bolji učinak od njega. Bilo bi golova i više, baš ga je krenulo, da dva jesenja meseca nije bacio niz reku.

"Prvo mi je  protiv TSC-a Đuro Zec, nenamerno, polomio rebro. Onda me sustigla i korona.“

Vratio se "u igru“ krajem jeseni,  aktuelne pripreme potvrđuju da je ponovo izbrusio golgetersku formu.

Đorđe Jovanović
Izvor: FK Čukarički

Prvu prolećnu utakmicu Čakarički igra protiv Crvene zvezde. Čaršija već smišlja kombinaciju, ako partizanovci iz Čuke nadigraju Zvezdu, odigraju nerešeno ili pobede, Partizan će praktično biti pravak. Jovanović kaže da njega i momke iz Čukaričkog ovakve računice ne dotiču jer...

"Mislimo samo na sebe. Želimo protiv Zvezde najmanje bod, puno bi nam značio jer posle imamo težak rasapored, naš cilj je da budemo na kraju treći, da ponovo igramo u Evropi.“

A, da li će Čukarički uspeti podosta zavisi i od Jovanovića. Jedno davno "proleće je otpočelo s kišom“, Đorđe Jovanović u dresu Čukaričkog šlager ne pevuši ali zato prognozira proleće sa kišom golova sa njegovog fudbalskog neba.

"Posle toga, kada dođe leto i pravi prelazni rok, mogu i da odem u neki inostrani klub. Naravno uz uslov da bude ponuda i da neko od njih zadovolji i mene i Čukarički“, iskren je Jovanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vlahoviću "Ronaldova sedmica"?
Dušan Vlahović, 27. 1. 2022.

Možda i "devetka"

27.01.2022. 12:18

Vlahoviću "Ronaldova sedmica"?

Srpski fudbaler Dušan Vlahović zadužiće u Juventusu "Ronaldovu sedmicu", preneo je Tutosport.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve