Sport
12.06.2020. 18:55
R. E. / Index. hr

PROSINEČKI: Da je Jugoslavija opstala borila bi se za svetske i evropske titule

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Robert Prosinečki dao je intervju za španski AS u kojem je govorio o svojoj igračkoj karijeri u Španskoj ligi gde je proveo šest sezona. Veliki Žuti igrao je za Real Madrid, Oviedo, Barselonu i Sevilju, a danas je trener turskog Kayserispora.

Za početak je objasnio Špancima da se nakon osam godina vratio u Kayserispor kako bi pomogao klubu da izbori opstanak, zatim su se teme prebacile na njegove igračke dane, prenosi Index. hr.

"Zvezdina generacija najbolja u Jugoslaviji"

S Jugoslavijom je 1987. osvojio Svetsko prvenstvo do 20 godina, a četiri godine kasnije postao je evropski prvak s Crvenom zvezdom.

"Ta se ekipa Crvene zvezde trenirala i usavršavala četiri godine. Ta jugoslavenska liga bila je vrlo jaka jer nismo mogli da odemo u drugu državu do 25. godine. Nije bilo stranaca i to je bila sigurno najbolja generacija u bivšoj Jugoslaviji. Dostigli smo takav nivo, ne samo zbog toga što smo osvojili Ligu šampiona već i zato što su neki od tih igrača kasnije imali uspehe u velikim evropskim ekipama."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VASSIL DONEV

Špance je zanimalo što bi bilo s reprezentacijom Jugoslavije da nije došlo do rata.

"Teško je znati, ali reprezentacija Jugoslavije, da je ostala na okupu, borila bi se za evropske i svetske titule."

"Igrao sam za tri vrhunska kluba"

Prosinečki je u 21. godini otišao u Real Madrid kao prvak Evrope nakon raspada Jugoslavije. Imao je ugovor od šest miliona evra.

Povezane vesti - INTERVJU DRAGAN DŽAJIĆ: Dupla kruna je Zvezdin standard

"Možda mi je to bio pritisak, ali već sam igrao za sjajan klub kao što je Crvena zvezda. Uvek je to bilo s punim stadionom, u Ligi šampiona i moćnoj jugoslavenskoj ligi. Madrid je druga priča. Počeci su bili dobri, ali kasnije s povredama je došao pritisak pa je u medijima rečeno da sam napravljen od stakla. To je uticalo na mene. Bio sam mlad. Mislim da bi sve bilo drugačije kada bi se moglo ponoviti", rekao je pa je dodao kako ne žali što je otišao u Real:

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/CHRISTIAN HOFER

"Nikada. Uvek mogu da se pohvalim da sam igrao za tri vrhunska kluba - Zvezdu, Real i Barselonu."

 

"Možda bih ispravio neke stvari u karijeri"

Španci su ga pitali šta bi kao fudbaler popravio na sebi da može da se vrati u prošlost.

"Ne znam, možda bih ispravio neke stvari, ali generalno sam zadovoljan životom fudblera igrajući za tri velika kluba i dve reprezentacije. Zadovoljan sam i sopstvenim životom, s dve kćeri i porodicom koju volim, a sada i ovom fazom trenerskog života."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve