Sport
18.05.2023. 16:39
R.E.

Obraćanje tenisera

Nadal šokirao javnost

nadal, 18. 5. 2023.
Izvor: AAP / LUKAS COCH

Španski teniser Rafael Nadal je na konfernciji za novinare obavestio javnost o svojim daljim planovima u vezi sa profesionalnim bavljenjem tenisom.

Rafael Nadal definitivno neće igrati na Rolan Garosu. Prvi put posle 19 godina i 14 pobeda. 

"Tako je odlučilo moje telo, ne ja. Ako nastavim da igram mislim da neću moći da igram sledeće godine. Planiram da mi sledeća godina bude poslednja i da tada igram turnire na kojima želim da se oprostim od onih koji su obeležili moju karijeru", rekao je Nadal na konferenciji za novinare. 

Takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni Rolan Garosu počinje 28. maja u Parizu. Nadal tako neće braniti titulu i izgubiće 2.000 bodova, pa će ispasti iz prvih 100 na ATP listi.
 

On je, takođe, objasnio i da će se možda vratiti na kraju sezone za Dejvis kup: "Nadam se da ću igrati Australijan open sledeće godine. Iza mene su teške godine, iako su pobede to prikrivale. U ovom trenutku, ne mogu da se takmičim na nivou koji mi je potreban. Moram da stavim tačku na svoju sportsku karijeru. Pokušaću da regenerišem svoje telo. Neću da zacrtam datum povratka".

Osvajač 22 Grend slem titule poslednji put je na teniskom terenu bio bio 18. januara ove godine, kada je igrao drugo kolo Australijen opena i povredio kuk.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Đoković je favorit, ali tenisu je potreban Nadal"
Novak Đoković

Boris Beker

14.05.2023. 11:07

"Đoković je favorit, ali tenisu je potreban Nadal"

Ostalo je još malo vremena do početka Rolan Garosa i glavno pitanje koje se postavlja jeste da li će Rafael Nadal učestvovati na Grend slemu u Parizu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve