Sport
16.12.2022. 09:57
Beta

Formula 1

Rasel o Mercedesu: "Nisu zaboravili kako da naprave brz bolid"

Džordž Rasel
Izvor: Shutterstock

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je da očekuje da će ekipa biti u mnogo jačoj poziciji od prve trke u narednom šampionatu Formule 1, nego što je bila ove godine.

Rasel je prošle sezone ostvario jedinu pobedu za Mercedes, kada je bio najbrži u pretposlednjoj trci u Sao Paolu. On je sezonu završio na četvrtom mestu sa 35 bodova više od timskog kolege Luisa Hamiltona, koji je bio šesti, dok je Mercedes zauzeo treće mesto u konkurenciji konstruktora.

"Nisu zaboravili kako da naprave brz bolid. Samo smo pogrešili ove godine. Imali smo pogrešnu filozofiju, pošli smo putem za koji se ispostavilo da je pogrešan. Ponekad vam treba dugo da se iskopate iz te rupe. Mislim da smo se iskopali i sada na tome gradimo", rekao je Rasel za BBC.
 

"Mi smo korak iza Red Bula i Ferarija i moramo mnogo toga da nadoknadimo, ali definitivno ćemo od prve trke biti u mnogo jačoj poziciji nego što smo bili ove godine", dodao je 24-godišnji britanski vozač.

Rasel je ove godine prešao u Mercedes, nakon što je karijeru u Formuli 1 počeo u Vilijamsu. Imao je sedam plasmana na pobedničko postolje i jednu pobedu, ali je ekipa imala mnogo problema sa bolidom, posle uvođenja novih pravila i nije uspela da parira Red Bulu i Ferariju.

"Kada pređete u ekipu kakva je Mercedes, očekujete pobede. Osetio sam da sam spreman da se borim za pobede i titulu ove godine, ali morate da vodite računa i o očekivanjima. Morate malo da promenite gledište i bilo je intrigantno ove godine da vidim kako se ekipa nosi sa ovom situacijom", naveo je Rasel.
 

"Ovde sam na duge staze i iako sam želeo da se borim za pobede i titulu ove godine, ovi problemi će nam značiti kao ekipi. Nadam se da ću se za 10 godina osvrnuti i reći da je sezona 2022 bila pozitivna na putovanju", dodao je on.

Rasel je bio bolji od timskog kolege Hamiltona, ali je svestan da mora da bude bolji u pogledu svojih nastupa i doprinosu ekipi.

"Da ste mi na početku godine rekli da ću biti ispred Luisa u poretku, bio bih srećan pošto bi u devet od 10 slučajeva to značilo da ću biti svetski šampion. Pomalo je frustrirajuće što to nije ova godina. Obojica smo se borili za četvrto, peto i šesto mesto, a mi ne želimo da budemo u toj poziciji, pa ne želim sa mnogo ponosa da završim ovu sezonu pošto sam je završio kao četvrti. Došao sam da pobeđujem", rekao je Rasel.
 

On je istakao da je izgradio dobar odnos sa Hamiltonom.

"Potrebno je vreme kada dođete u novu ekipu, bez obzira ko vam je kolega, da se istaknete i steknete poverenje i samopouzdanje u čitavoj organizaciji. Ovo je bilo dobro, to što sam njegov timski kolega. On je najbolji vozač svih vremena i u privilegovanoj sam poziciji što mogu da učim u budem direktno uz njega", naveo je Rasel.
 

Nova sezona u Formuli 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Ferari tim bez direktora

Nakon propuštene titule

formula

Nakon propuštene titule

29.11.2022. 12:01

Ferari tim bez direktora

"Zaista sam uzbuđen zbog nove sezone. Pokušaću da unapredim moj nastup, ono što radim na stazi i van nje i nadam se da ćemo imati bolid kojim ćemo moći da se borimo za titulu", rekao je Rasel.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Formula 1: Nova trkačka serija za žene
formula, formula 1

F1 Akademija

18.11.2022. 23:05

Formula 1: Nova trkačka serija za žene

Formula 1 pokrenuće od sledeće sezone novu trkačku seriju za žene - F1 Akademiju.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve