Sport
22.11.2022. 10:42
R. E.

Tenis u krvi

Federer trener? Nikad ne reci nikad

 FEDERER 22. 11. 2022.
Izvor: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Rodžer Federer priznaje da uživa u penziji i da mu je završetak karijere skinuo veliki teret sa leđa, ali to ne znači da je zauvek rekao zbogom tenisu.

Rodžer Federer nakon više od dve decenije uspešne karijere konačno uživa sa porodicom. Dugo je odlagao odluku da se pozdravi sa tenisom, a onda je to učinio u septembru na spektakularnom oproštaju na Lejver kupu. To mu je donelo olakšanje.

"Mislim da nisam bio svestan toga, ali tek kad se povučete, shvatite kako sav pritisak odjednom prestaje. Osećate se nekako bolje, osećate olakšanje što posle 25 godina takmičenja možete da počnete da živite normalnim životom", naveo je Federer.

Od trenutka kad je definitivno završio igračku karijeru počela su odmah pitanja da li će ostati u tenisu i preneti veliko znanje i iskustvo mlađima. Za sada uživa u vremenu koje provodi sa svojom velikom porodicom, suprugom Mirkom i četvoro dece, ali ne odbacuje mogućnost da jednog dana počne da se bavi trenerskim poslom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

Svoju akademiju, poput rivala, nema u planu da pravi, jer kaže "da je on produkt švajcarske teniske federacije i da bi na taj način direktno radio protiv njih", ali ako stigne dobra i izazovna trenerska ponuda nije siguran da će je odbiti. 

"Moja deca sad imaju mnogo obaveza u školi i ja sam im maksimalno posvećen, pa se ne vidim u toj ulozi, ali nikad ne reci nikad. Stefan Edberg je govorio kako nikad neće biti ničiji trener, sve dok nije dobio poziv od mene. Pozvao sam ga na trening i on je pristao da radimo bar godinu dana. Tako da ne odbracujem mogućnost da ako se pojavi neki zaista talentovani mladi igrač i bude mu potrebna moja podrška i saveti da neću pristati da mu budem trener", istakao je Rodžer Federer, jedan od najuspešnijih tenisera u istoriji sa 20 osvojenih grend slem pehara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Federer, iskreno: "Na kraju sam doslovno sve izgubio"
federer, 24. 9. 2022.

Tenis

28.09.2022. 13:23

Federer, iskreno: "Na kraju sam doslovno sve izgubio"

Švajcarski teniser Rodžer Federer u razgovoru za "Njujork Tajms" povodom odlaska u penziju koji se dogodio prošle nedelje, rekao je da je "pomalo ironično", ali da je na samom kraju sve izgubio.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve