Sport
09.01.2023. 13:33
Beta

Bilo bi sjajno

Ronaldo i Mesi bi mogli da igraju jedan protiv drugog

1
Izvor: beta/AP / Amr Nabil

Fudbalski klub Pari Sen Žermen potvrdio je da će 19. januara u Rijadu odigrati prijateljsku utakmicu protiv ekipe koja će biti sastavljena od igrača Al Nasra, za koji je nedavno potpisao Kristijano Ronaldo, i Al Hilala.

Portugalac je u novembru napustio Mančester Junajted, a od 30. decembra je igrač saudijskog kluba. Ugovor je potpisan do 2025. godine, a procenjuje se da će Ronaldova godišnja plata biti oko 200 miliona evra.

On još nije debitovao za novi klub, pošto mora da odsluži suspenziju koju je zaradio u Engleskoj.

Dolazak Ronalda je deo želje vlasti Saudijske Arabije da privuku pažnju na svoje prvenstvo sa ciljem da možda podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine sa Grčkom i Egiptom.

Ovaj prijateljski meč u Rijadu dobra je prilika za promociju Saudijske Arabije jer će duel Ronalda, petostrukog osvajača Zlatne lopte, i Argentinca Lionela Mesija, sedmostrukog osvajača ovog trofeja, svakako privući pažnju.

Trener Al Nasra Rudi Garsija rekao je da je će taj meč biti dobar za razvoj fudbala u Saudijskoj Arabiji, kao i da je dobro što će publika imati priliku da vidi velike zvezde PSŽ-a.

"Pokazaćemo i koliko je Saudijska Arabija zainteresovana za sport, za fudbal", rekao je francuski trener.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve