Sport
07.03.2023. 13:55
Beta

Rukomet

Đerona: "Uz pomoć navijača, da pobedimo Norvešku"

Antonio Đerona 7.3.2023.
Izvor: PAP / ZBIGNIEW MEISSNER

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona rekao je u utorak da je cilj da selekcija nakon ove nedelje bude prva u kvalifikacionoj grupi, kao i da uz pomoć navijača zabeleži pobedu protiv Norveške.

"Očekivanja i želje o kojima smo razgovarali sa igračima u toku jučeršnjeg dana jesu da završimo ovu nedelju na prvoj poziciji u grupi. Pred nama je utakmica sa jednom od najboljih ekipa na svetu što su pokazali na prethodnom Svetskom prvenstvu.

Tada smo izgubili sa tri gola razlike (28:31), ali vodili gotovo 45 minuta i tih poslednjih 15 minuta su velika lekcija za nas na osnovu koje ćemo nadam se ispraviti greške. Fokusirani smo na prvu utakmicu jer je igramo pred našim navijačima i želimo da iskoristimo taj nalet i podršku koju pruža domaći teren", rekao je Đerona, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

Rukometaši Srbije dočekaće u četvrtak u novosadskom "Spensu" selekciju Norveške, u utakmici trećeg kola Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Norveška i Srbija imaju maksimalan učinak posle dva kola, dok su Slovačka i Finska bez bodova.

Rukometaš Lazar Kukić rekao je da igrači imaju veliku želju da ostvare dve pobde.

"Daćemo sve od sebe i sigurni smo da ćemo imati veliku podršku u Novom Sadu. Tako je bilo kada smo igrali prošli put, ali i podsetio bih pre nekoliko godina protiv Švajcarske", rekao je Kukić.

Utakmica između Srbije i Norveške igra se u četvrtak u 18.00.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sa Đeronom budućnost srpskog rukometa nije neizvesna
Antonio Đerona 28.1.2023.

Vratio timski duh

29.01.2023. 11:05

Sa Đeronom budućnost srpskog rukometa nije neizvesna

Stvaranje velikog i moćnog tima je proces. Katovice su zato za srpske rukometaše bile samo usputna stanica do tog cilja. Resursi za približavanje vrhu, misli se na kvalitet rukometaša, pokazalo se, postoje. Takođe i čvrst temelj. Budući zadatak srpskih rukometaša jeste da u skoroj budućnosti budu među najboljima. U svetu i Evropi.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve