Sport
09.12.2023. 16:35
RTS

Švedska

Rukometašice Kameruna nestale na Svetskom prvenstvu

Rukomet
Izvor: Shutterstock

Dve igračice rukometne reprezentacije Kameruna proglašene su kao nestale na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Rukometašicama Benedikt Manga Ambasa i Marijan Batamag gubi se trag u noći između četvrtka i petka, kada su poslednji put viđene.

Uzbuna je podignuta uoči duela sa Hrvatskom u Geteborgu, kada se nisu pojavile na obaveznom doručku nacionalnog tima, a ustanovljeno je i da nisu u hotelskoj sobi. 

Kamerunski savez, svestan rizika da bi neko iz tima mogao da iskoristi priliku da pobegne i ostane u Švedskoj, što se već ranije događalo, angažovao je specijalnu pratnju za igračice tokom šampionata, ali su dve rukometašice, izgleda uprkos tome pronašle način da neopaženo nestanu i postanu migranti.

Kamerunska novinarka Leokadija Bongben je istakla da u izveštajima savez negira odgovornost za ovaj slučaj nestanka.

"Videla sam izveštaje da su dve igračice nestale. U savezu kažu da su pazili dobro na svoju ekipu, ali nisu krivi što su njih dve nestale", zjavila je Bongben za "Global hendbol", prenosi RTS.

Prethodni slučaj bega u kamerunskoj selekciji dogodio se letos kada je na Svetskom prvenstvu za kadete, pred utakmicu Hrvatske i Burundija, nestalo čak deset rukometaša iz redova afričke selekcije, ali su oni brzo pronađeni u Belgiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gde će se pripremati za Olimpijske igre? Pa sa marincima, naravno!
1

(Ne)obična odluka

07.12.2023. 14:31

Gde će se pripremati za Olimpijske igre? Pa sa marincima, naravno!

Olimpijski komitet Južne Koreje nastoji da pošalje stotine sportista u centar za vojnu obuku kako bi se što bolje psihički pripremili za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve