Sport
07.07.2023. 10:27
BETA- AFP

Objavljen spisak igrača

SAD na Svetskom prvenstvu bez NBA zvezda

košarka
Izvor: Shutterstock

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država igraće na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu bez NBA zvezda pod vođstvom selektora Stiva Kera, koji je objavio svoj spisak od 12 igrača.

U ovom američkom timu i dalje će biti četiri člana Ol-stara - Tajris Haliburton iz Indijane, Entoni Edvards iz Minesote, Brandon Ingram iz Nju Orleansa i Džaren Džekson iz Memfisa. Najbolji ruki prošle sezone, košarkaš Orlanda Paolo Bankero, takođe je deo tima.

Ostali odabrani su Džejlen Branson (Njujork), Ostin Rivs (Los Anđeles lejkersi), Mikal Bridžis (Bruklin), Džoš Hart (Njujork, Kameron Džonson (Bruklin), Voker Kesler (Juta) i Bobi Portis (Milvoki).

"Siguran sam da će ova grupa igrača dobro predstavljati našu zemlju", rekao je Ker koji je istakao da je uveren da će se petostruki svetski prvaci ponovo boriti za zlatnu medalju.

Uvek među favoritima na svakom takmičenju na kojem učestvuju, Amerikanci su ipak doživeli neuspeh na poslednjem Svetskom prvenstvu 2019. godine na kojem ih je Francuska eliminisala u četvrtfinalu.

Svetsko prvenstvo odžaće se od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Sjedinjene Američke Države su u Grupi C sa Jordanom, Novim Zelandom i Grčkom. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pokuševski će igrati za Srbiju na SP
1

Zeleno svetlo iz Oklahome

21.04.2023. 14:55

Pokuševski će igrati za Srbiju na SP

Generalni menadžer Oklahome Sem Presti obradovao je navijače Srbije izjavom da će igrač Tandera Aleksej Pokuševski biti dostupan da se priključi nacionalnom timu za predstojeće Svetsko prvenstvo. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve