Sport
31.05.2021. 17:10
Tanjug

Kokoškov prelomio

Saopšten spisak igrača za Olimpijski kvalifikacioni turnir

Selektor reprezentacije Srbije Kokoškov
Izvor: EPA / TOLGA BOZOGLU

Selektor košarkaške reprezenatcije Srbije Igor Kokoškov objavio je spisak igrača na koje računa za FIBA Olimpijski kvalifikacioni turnir, koji je na programu od 29. juna do 4. jula u Beogradu.

Na spisku su Miloš Teodosić, Stefan Jović,Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Alen Smailagić, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković, Nemanja Nedović.

Kvalifikacioni turnir za OI održava u dvorani "Aleksandar Nikolić", a osim Srbije učešće će uzeti nacionalni timovi Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

"Orlovi“ će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B.

Miloš Teodosić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu.

U sklopu priprema, planirano je učešće na „Akropolis kupu“ u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana pre početka kvalifikacionog turnira.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve