Sport
06.01.2022. 08:58
Tanjug

"Park" u Melburnu

Saslušanje Đokovića tek u ponedeljak, navijači ispred hotela (FOTO)

Open
Izvor: Tanjug / AP / Hamish Blair

Srpski navijači okupili su se ispred hotela "Park" u Melburnu, u kome je smešten Novak Ðoković, kako bi izrazili nezadovoljstvo zato što mu je nije dozvoljeno da učestvuje Australijan openu

Na fotografijam objavljenim na društvenim mrežama vide se Srbi iz Melburna koji su se okupili ispred hotela, koji služi kao karantin dok sud ne odluči o žalbi Ðokovića.

Saslušanje povodom žalbe svetskog tenisera broj jedan na ukidanje vize za ulazak u Australiju, u Federalnom okružnom i porodičnom sudu Australije u Melburnu prvo je bilo odloženo za 18 časova po lokalnom vremenu, odnosno 08.00 časova ujutru po našem, a potom do ponedeljka u 10 sati po lokalnom vremenu, odnosno oko ponoći u nedelju po srpskom vremenu.

Kako se navodi, ministarka unutrašnjih poslova Keren Endrjuz neće se protiviti privremenoj zabrani deportovanja.

Do presude Ðoković će biti u karantinu u hotelu.

Saslušanje je odloženo nakon što je sudija Entoni Keli izjavio da nije dobio potrebnu dokumentaciju od Ðokovićevih advokata, javlja Rojters.

Hotel u kojem se Đoković sada nalazi je karantinski objekat u Melburnu, koji se koristi za smeštaj tražilaca azila, navodi agencija Rojters.

Ovaj hotel, smešten u Karltonu, predgrađu Melburna, nalazi se u blizini Univerziteta u Melburnu i Kraljevske ženske bolnice.

U hotelu, koji je ranije bio poznat kao "Rydges on Swanston", od decembra 2020. godine smešteni su tražioci azila, od kojih su mnogi tamo držani duže od godinu dana dok su potraživali vize za boravak u Australiji.

Sada ih je tamo najmanje 24.

Pogledajte forografije: 

Brojni aktivisti su ranije ispred ovog hotela održavali proteste protiv zadržavanja tražilaca azila, a na zidovima hotela i na terenu ispred postoje poruke protiv njihovog zadržavanja.

Na sajtu hotela se navodi da je to "luksuzni hotel sa 4,5 zvezdica na odličnoj lokaciji", koji raspolaže sa 107 soba, od kojih su sve klimatizovane.

Kako navodi Rojters, u oktobru prošle godine je došlo do izbijanja kovida među izbeglicama i tražiocima azila koji se tamo nalaze, dok je u decembru u hotelu izbio požar, koji je, kako su preneli mediji, rezultirao lakšim povredama.

Ubrzo potom, neki od tražilaca azila su se požalili da im hrana sadrži crve i buđ, prenose mediji.

Ðoković je u ovaj hotel upućen, nakon što je tokom protekle noći bio zadržan na gradskom aerodromu gde mu je rečeno da će morati da napusti Australiju, jer nije prihvaćeno medicinski izuzeće od vakcinacije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković se, ipak, vraća kući
Tenis, Australija

Australijan open

05.01.2022. 22:22

Novak Đoković se, ipak, vraća kući

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković, posle sedam sati zadržavanja na aerodromu u Melburnu, nije dobio vizu za ulazak u zemlju i moraće da napusti Australiju piše lokalni "Theage.com".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve