Sport
03.02.2023. 17:44

Barselona

Saslušano osam svedoka u slučaju protiv Danija Alvesa

1
Izvor: EFE / Quique Garcia

Sudija koji nadgleda istragu koja se vodi protiv fudbalera Danija Alvesa saslušao je osam svedoka na zatvorenom ročištu u Barseloni.

Brazilski fudbaler optužen je za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni 30. decembra. Ovaj 39-godišnjak se poslednje dve nedelje nalazi u pritvorskom centru u blizini Barselone nakon što mu je odbijena kaucija.

Sudska istraga je sada u rukama sudije koji će odlučiti da li će slučaj treba da ide na suđenje. Istraga bi mogla da traje nedeljama.

Podnosioce tužbe zastupa Ester Garsija, specijalista za seksualne zloćine. Alvesov branilac, Kristobal Martelj, specijalista je za finansijske slučajeve i zastupao je Alvesovog bivšeg saigrača iz Barselone Lionela Mesija u njegovom slučaju za utaju poreza.

Niko od zastupnika danas nije razgovarao sa medijima, nakon što je sudija uzimao svedočenja više od dva sata.

Alves je odbacio sve optužbe. On je prvo negirao da je ikada sreo tu ženu pre hapšenja. Kasnije je priznao, kako je rekao, seksualni odnos uz pristanak.

Ranije ove nedelje, Alvesova odbrana je uložila žalbu i zatražila njegovo puštanje uz kauciju, nudeći da preda svoj pasoš i da nosi narukvicu kao u slučaju kućnog pritvora. Sudija je odbio da pusti Alvesa uz kauciju zbog rizika od bekstva.

Žalbu sada rešava viši sud.

Prema španskom zakonu usvojenom prošle godine, seksualni napad obuhvata širok spektar krivičnih dela, od zlostavljanja na društvenim mrežama, fizičkog seksualnog zlostavljanja do silovanja, svaki sa različitim mogućim kaznama. Maksimalna kazna za slučaj nasilnog silovanja je 15 godina zatvora.

Alves je osvojio 42 titule u karijeri, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Igrao je na svom trećem Svetskom prvenstvu prošle godine u Kataru.

Meksički klub Pumas je raskinuo ugovor sa Alvesom posle hapšenja. On je priveden nakon što se vratio iz Brazila u Španiju i pristao da razgovara sa vlastima o slučaju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve