Sport
25.07.2021. 12:42
R.E.

Poraz na početku

Savić: Možemo još da se "čupamo"

vaterpolo, 25. 7. 2021.
Izvor: MTI / Tamas Kovacs

Reprezentacija Srbije u vaterpolu izgubila je od Španije rezultatom 13:12. U prvoj utakmici takmičenja u grupi “B” na OI u Tokiju, najzaslužniji za trijumf Španaca bio je Munariz koji je dao četiri gola. 

Baš kao i na nekoliko prethodnih velikih takmičenja, izabranici Dejana Savića nisu uspeli da zaustave Špance, posebno u situacijama sa "igračem više". Po dva gola za Srbiju postigli su Ðorđe Lazić, Filip Filipović, Duško Pijetlović i Nikola Jakšić.

Vaterpolisti Srbije naredni meč igraju protiv Kazahstana, u utorak, od 07.00 sati, po srpskom vremenu.

"Odigrali smo fizički veoma zahtevnu utakmicu, Španci su pokazali visok nivo koji stalno raste u poslednje tri godine", rekao je selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić posle poraza od Španije.

"Zaslužena pobeda Španije, izvući ćemo pouke, imali smo neke greške koje su izašle u katastrofalne. Ne pamtim kad smo primili 13 golova, ali dugačak je turnir, mnogo je jakih i moćnih ekipa, početak loš, ali moženo da se ''čupamo'' i da ova dva boda nadoknadimo negde", izjavio je Savić.

Srpski reprezentativac Dušan Mandić smatra da je "ključ poraza" u greškama u odbrani, pre svega sa igračem manje. "Napad je funkcionisao, samo odbranu da osigramo, da igramo čvršće, sve polazi od nas", istakao je Mandić.

Kapiten Filip Filipović kaže da su Španci držali jak ritam od početka, ali da nije iznenađen.

"Sa 13 primljenih golova ne možemo da se nadamo nečemu više. Nedostajalo je neko isključenje manje, primljen gol manje, ali potrebno je da ostavimo poraz iza nas i idemo korak po korak. Prvi sledeći je Kazahstan", poručio je Filipović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vaterpolo: Partizan ima novog igrača
vaterpolo

Pojačanje iz Amerike

10.07.2021. 17:27

Vaterpolo: Partizan ima novog igrača

Američki vaterpolista Aleks Bouen novi je igrač Partizana, saopštili su crno-beli.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve