Sport
19.11.2023. 20:17
Beta

Bravo!

Sedma rekordna titula na završnom mastersu za Đokovića

Novak Đoković
Izvor: ANSA / ALESSANDRO DI MARCO

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas rekordnu sedmu titulu na završnom mastersu, pošto je u finalu u Torinu pobedio Italijana Janika Sinera sa 6:3, 6:3.

Đoković je izgubio od Sinera u grupnoj fazi turnira u Torinu, ali mu se najbolji teniser sveta danas revanširao i dobio meč za titulu posle sat i 42 minuta.

Srpski teniser je stigao do sedme titule na završnom turniru čime je postavio novi rekord koji je do danas delio sa Rodžerom Federerom.

Titula u Torinu je Đokovićeva 98. u karijeri, sedma u 2023. godini.

U uvodnom setu, koji je dobio za 38 minuta, Đoković je izgubio samo dva poena u svojih pet servis gemova, odnosno osvojio je 22 od 20 poena. Uz to, napravio je samo dve neiznuđene greške.

Dve greške Sinera u četvrtom gemu donele su Đokoviću jedini brejk u prvom setu. Prva greška koju je napravio i koja je Đokoviću donela brejk loptu, po video snimku, bila je dobra lopta, ali Siner nije zatražio čelendž.

Najbolji teniser sveta je drugi set započeo brejkom sa nulom, a potom je u trećem gemu propustio još tri brejk prilike kojima je mogao i da reši ovaj meč.

Siner je zapretio u šestom gemu kada je stigao do dve brejk lopte, ali mu Đoković dobrim servisima nije dozvolio da se vrati u meč i poveo sa 4:2.

Usledio najduži gem na meču koji je trajao 16 minuta - Siner je najpre propustio šest gem lopti, potom Đoković dve brejk lopte, da bi Italijan iskoristio narednu gem loptu za veliko oduševljenje domaće publike.

Ono što Đoković nije uspeo u sedmom, jeste u devetom gemu - stigao je do nove brejk, odnosno meč lopte koju je odmah i iskoristio.

Bio je ovo peti duel Đokovića i Sinera i četvrta pobeda srpskog tenisera.

Đoković će sutra započeti svoju rekordnu 400. nedelju na vrhu ATP liste. Na konačnoj ATP listi za 2023. godinu srpski teniser će imati 11.245 bodova, što je 2.390 više od drugoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa.

Ovo nije biti kraj sezone za Đokovića pošto će od se četvrtka sa Dejvis kup timom Srbije u Malagi boriti za poslednji trofej u sezoni, čuvenu "salataru". Rival Srbije u četvrtfinalu je Velika Britanija, a pobeda donosi polufinale protiv Italije ili Holandije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve