Sport
11.04.2022. 11:10
R.E.

Tenis u Srbiji

Serbia open 2022: Koje novine su uvedene (FOTO)

Obilazak terena 4.JPG
Izvor: Serbia open

Samo nedelju dana ostalo je do početka Serbia Open turnira.

Najbolji teniseri, predvođeni Novakom Đokovićem, više od 8.500 navijača, navijačko selo sa različitim aktivacijama – samo su neke od novina koje očekuju ljubitelje tenisa na terenima TC Novak od 17. do 24. aprila.

Pravi poklon navijačima biće i slobodan ulaz na dan kvalifikacija, u nedelju 17. aprila, što će ujedno biti prilika da se pruži podrška i igračima koji će pokušati da izbore plasman u glavni deo turnira.

 

"Imamo još sedam dana do početka Serbia Opena, najvećeg teniskog turnira u regionu, koji će i ove godine ugostiti neke od najznačanjijih imena belog sporta. I ove godine smo pokazali velike ambicije i visoke kriterijume kada je organizacioni deo u pitanju, i drago mi je da se sve odvija u najboljem redu. Trudićemo se da i ove godine budemo maksimalno posvećeni igračima, da njihov ugođaj bude na prvom mestu, ali i navijačima, za koje smo pripremili razna iznenađenja. Posebno mi je drago što smo ove godine mogli da uvedemo značajne novine i da podignemo organizaciju turnira na još viši nivo. Želimo da nastavimo dobru tradiciju i da još jednom potvrdimo da su naša zemlja i Beograd nezaobilazna tačka na teniskoj mapi sveta, i još jednom se pokažemo kao dobri domaćini“, rekao je Đorđe Đoković prilikom obilaska terena sa predstavnicima medija.
 

Žreb za turnir održaće se u subotu, 16. aprila, kada ćemo znati i spisak tenisera koji će dobiti vajldkarte. 

U singlu učestvuje 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti vajldkard, četvorica tenisera će obezbediti učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, a u glavni žreb ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi.

Svi mečevi će moći da se prate i na RTS i kanalima Arena sporta, a za sve ljubitelje belog sporta, u ponudi su dva tipa ulaznica – ulaznice za mečeve na centralnom terenu i ulaznice za navijačko selo i mečeve na terenima 1 i 2.

Srbija je deo ATP Tour-a, upravnog tela u muškom profesionalnom tenisu, sa 64 turnira u 31 zemlji širom sveta. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Osuđen Boris Beker
Boris Beker, 8. 4. 2022.

Utaja poreza

08.04.2022. 17:12

Osuđen Boris Beker

Sud u Londonu proglasio je bivšeg nemačkog tenisera Borisa Bekera krivim po četiri od 24 tačke optužbe, u vezi sa ličnim bankrotom. Ročište za izricanje presude zakazano je za 29. april.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve