Sport
24.12.2022. 16:50
Beta

Patrik Muratoglu

Serena se (ne) vraća tenisu

serena vilijams, 25. 8. 2021.
Izvor: EPA / MAST IRHAM

Čuveni teniski trener Patrik Muratoglu rekao je da očekuje da će Serena Vilijams ostati pri odluci o završetku karijere i da će Amerikanka ostati upamćena po slavi, a ne po rezultatima koje je ostvarila pred povlačenje.

Muratoglu je počeo da radi sa Serenom Vilijams 2012. godine, posle njenog iznenađujućeg poraza u prvom kolu Rolan Garosa. Uz njegovu pomoć mlađa sestra Vilijams osvojila je sedam grend slem titula i olimpijsku zlatnu medalju.

Za tih 10 godina Muratoglu je dobro upoznao osvajačicu 23 grend slem titule, a govoreći za Eurosport, rekao je da bi želeo da je ponovo vidi na terenu.

"Da li bih voleo da je vidim da igra? Želim da vidim da ponovo igra. Da, ako uživa na terenu, a za to, mora da se oseća snažno. Ako se ne oseća snažno, neće uživati. Želim da vidim da igra dobar tenis, ako ga bude igrala, naravo, želim da je gledam kako igra. Svi žele da je gledaju kako igra", naveo je on.

Vilijams se letos posle US Opena povukla iz tenisa i rekla da se razvija van sporta, ali je nedavno nagovestila da bi mogla da se vrati na teren i da su šanse da ponovo zaigra "vrlo visoke".

Muratoglu je rekao da su vansportske aktivnosti najverovatnija prepreka njenom povratku na teren.

"Da biste bili izuzetni u nečemu, a bog zna da je ona bila izuzetna, morate da budete pomalo opsesivni u vezi sa tim. Morate da budete 100 odsto koncentrisani na aktivnost, inače je, čak i za teniske genije, to komplikovano", naveo je trener.

Vilijams se povukla nekoliko meseci pre čuvenog Švajcarca Rodžera Federera, a Muratoglu nije zabrnut za budućnost tenisa zbog odlaska dve legende.

Vilijams je poslednjih godina pre povlačenja imala lošije rezultate, a Muratoglu ne veruje da će po tome biti upamćena.

"Mislim da je najvažnije da je srećna na kraju karijere, pošto niko neće pamtiti taj kraj. Sada ga se sećamo jer je još sveže, ali svi će pamtiti kakav je šampion ona bila, sve grend slem titule koje je osvojila, stvari koje je donela tenisu i kako je stvarala istoriju. Kraj njene karijere je anegdota", naveo je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tenis je ostao bez svoje kraljice (VIDEO)
Serena Vilijams

US Open

03.09.2022. 10:17

Tenis je ostao bez svoje kraljice (VIDEO)

Zabeležila je 367 pobeda na najvećim turnirima. Osvojila je 73 titule u pojedinačnoj konkurenciji od čega 23 Grend slema, kao i četiri olimpijska zlata Godinama je bila prva teniserka sveta i inspiracima drugima. Sada kada ima 41 godinu došlo je vreme za drugu etapu u životu Serene Vilijams.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve