Sport
17.10.2022. 12:11
Beta

Rafaela Pimenta

"Slučajevi ucene nisu retki u fudbalu"

Pol Pogba
Izvor: EPA / PETER POWELL

Situacije "napetosti ili ucena nisu neobičajene oko profesionalnih fudbalera", izjavila je Rafaela Pimenta, agent Pola Pogbe koji je trenutno u središtu slučaja povezanog sa optužbama za iznudu.

"Nije neubičajen problem za fudbalera da doživljavaju situacije napetosti ili ucene. Preti im se jer su veoma eksponirani", rekla je Pimenta u intervjuu za italijanski sportski dnevnik Tutosport (Tuttosport).

"Videla sam sve, posebno ucene. Igrači se plaše da prijave ove stvari zbog svog imidža ili se stide. Ćute i doživljavaju neverovatne stresne situacije", dodala je Pimenta, koja je preuzela upravljanje agencijom od Mina Rajola, poznatog agenta koji je preminuo u aprilu.

Kada je Pogba odlučio da zatraži pomoć, kako je istakla, popravio je situaciju i shvatio da rešenje postoji.

Fudbaler Francuske i Juventusa osudio je pokušaj iznude od marta do jula 2022. godine u iznosu od 13 miliona evra, kao i pokušaj otmice u noći 19. na 20. mart. Njegov stariji brat Matijas Pogba optužen je u ovom slučaju za iznudu i učešće u zločinačkom udruživanju radi pripremanja zločina.

"To je sada u rukama advokata. Pol je uradio sve što je morao da uradi", rekla je Pimenta.
 

Pimenta je govorila i o povredi kolena Pola Pogbe, koji je na kraju ipak operisan početkom septembra.

"Bio je ubeđen da bi se uz konzervativnu terapiju (odmor i nega, bez operacije) brže vratio. Na sreću, sada je gotovo. Brzo će se vratiti na teren za svoj Juventus", rekla je ona.

Pogba, koji se ovog leta vratio u Juventus posle šest godina u Mančester junajtedu, još nije odigrao nijedan zvaničan meč za italijanski klub.

On bi mogao da se vrati timskim treninzima ove nedelje u nadi da će se vratiti na teren krajem meseca i da će moći da konkuriše za spisak Francuske za Svetsko prvenstvo.

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan objaviće spisak igrača za Mundijal u Kataru 9. novembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Piksi čekirao direktan let za Nemačku
Dragan Stojković Piksi 16.10.2022.

Kako se stiže do uspeha

16.10.2022. 14:05

Piksi čekirao direktan let za Nemačku

Događaji se smenjuju, evropska fudbalska priča nastavlja život. U jeku i te kako atraktivnih nadmetanja u nacionalnim šampionatima širom kontinenta, ali i sve zanimljivijih klupskih evropskih sudara u grupnim fazama, Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija izvučene su i kvalifikacione grupe za EVRO 2024.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve