Sport
12.05.2020. 15:46
R. E. / Index. hr

Španska "Marca" sastavila jugoslovenski Dream Team

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

"Kraj velike i na sportskom planu pobedničke balkanske države doneo je rat, nakon kojeg se Jugoslavija raspala na više manjih zemalja. One su takođe osvajale medalje, ali nikada više onako kao kada su bile ujedinjene", piše najčitaniji španski list i pita se: "Koliko bi daleko košarkaška reprezentacija Jugoslavije otišla da ta država postoji još uvek? Kada vidimo kakvim bi talentom raspolagala, odgovor koji se nameće je: zastrašujuće daleko", prenosi Index. hr.

Ne zna se koja trojka bi joj bila jača: Organizatorska ili šuterska

Marca zatim po linijama nabraja igrače te imaginarne Jugoslavije: "Bekovska trojka bili bi Miloš Teodosić, jedan od najboljih evropskih igrača na toj poziciji u posljednjih desetak godina, zatim Vasilije Micić, koji posljednjih sezona svoj veliki potencijal pretvara u kvalitet, te veteran Goran Dragić, zvezda Majamija koji je Sloveniju odveo do evropske titule."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Nastavlja se s "trojkom neiscrpne ofanzivne moći koja bi razbila obranu bilo koje ekipe sveta", a čine je Bogdan Bogdanović, "jedan od najvećih talenata Starog kontinenta, koji se dokazuje i u NBA ligi", Bojan Bogdanović, "sjajni šuter Jute koji preti iz bilo koje pozicije", i Nemanja Bjelica, zato što "savršeno može da odigra na poziciji tri ili četiri i igrač je koji pravi razliku".

Jedan igrač bio bi posebna kategorija

Poseban status u hipotetičkoj reprezentaciji Jugoslavije imao bi, naravno, Luka Dončić. "Njegovi talenat, kvalitet i svestranost čine ga igračem koji pokriva bilo koju od spoljnih pozicija jer njegov napadački arsenal je nezaustavljiv, kao što to vrlo dobro znaju svi koji se nađu na suprotnoj strani."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Strašna snaga u reketu

Marca ističe da ova Jugoslavija u reketu ne bi bila ništa lošija nego na spoljnim pozicijama: "Za početak, Nikola Jokić. Zvezda Denvera jedan je od igrača koje je u NBA-u nemoguće čuvati. Ako bi on bio petica, četvorka bi mogao biti Dario Šarić. Centimetre bi dodao Boban Marjanović, a sjajnu centarsku liniju upotpunili bi Nikola Milutinov i Bojan Dubljević."

Tekst se zaključuje napomenom kako bi "ovih 12 imena iz balkanske škole svaku ekipu na svetu dovelo u nevolju, uključujući i američki Dream Team".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve