Sport
01.03.2024. 20:15

Sledi žalba

Dani Alves je osuđen, ali špansko tužilaštvo nije zadovoljno

Dani Alves
Izvor: EFE POOL / Alberto Estevez / POOL

Špansko tužilaštvo će uložiti žalbu na presudu Daniju Alvesu kako bi brazilski fudbaler dobio strožu kaznu od četiri i po godine zatvora na koliko je osuđen zbog silovanja, saznaje Frans pres.

Izrečena kazna od četiri i po godine zatvora je mnogo manja od devet godina zatvora koliko je ranije tražilo tužilaštvo ako bude proglašen krivim. Advokati žrtve su tražili 12 godina zatvora.

Alves je 22. februara pred sudom u Barseloni osuđen na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napada na mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine.

Sud je tada naložio Alvesu da žrtvi isplati 150.000 evra na ime odštete i naložio da Brazilac bude pod nadzorom pet godina i da ne sme da komunicira sa žrtvom niti da joj se približi.

Alves je tokom suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman, dok je žena svedočila da ju je Alves silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni.

Brazilac je u zatvoru od od 20. januara prošle godine. Sud je u više navrata odbio zahteve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bekstva, uprkos tome što je predao pasoš i imao bi uređaj za praćenje. Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
19°C
12.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve