Sport
19.11.2021. 15:05
Tanjug

Fudbal na stolu

Srbija ide na Svetsko prvenstvo u tekbolu. Da li znate šta je to? (VIDEO)

tekbol
Izvor: Shutterstock

Svetsko tekbol prvenstvo biće održano od 8. do 11 decembra u gradu Gljivice u Poljskoj, objavio je izršni odbor Svetske tekbol federacije (FITEQ).

Srbiju će na najprestižnijem i najvećem tekbol događaju predstavljati šampionski tim Bogdan Marojević, Nikola Mitro i Maja Umićević, koji su se za tu čast izborili tokom dvodnevnih turnira u tržnim centrima “Promenada” u Novom Sadu i “Galerija” u Beogradu u junu i avgustu.

Srbija ima velike šanse da zablista na svetskom tronu, a tome u prilog govori činjenica da su do sada održana tri svetska tekbol prvenstva, a Mitro i Marojević poneli su titule svetskih šampiona i vicešampiona 2018. i 2019. godine.

Tekbol (teqball) je najbrže rastući sport u svetu koji se umesto na terenu igra na specijalnom zakrivljenom stolu i svakoga dana dobija nove igrače i fanove među ljubiteljima fudbala, futsala i tenisa glavom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Umićević (@maja_u99)

Evropski olimpijski komitet (EOC) objavio je početkom juna da će tekbol biti uključen u program Evropskih igara 2023. godine u Krakovu-Malopoljskoj, kao jedan od 16 sportova koji se igraju za medalju.

Očekuje se da 2028. godine u Los Anđelesu, tekbol postane i olimpijski sport.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve