Sport
18.11.2022. 19:30
Beta

Prijateljska utakmica

Srbija je spremna za Katar: Pet golova u mreži Bahreina

1
Izvor: Beta/FSS / Marko Metlas/ MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u gostima selekciju Bahreina sa ubedljvih 5:1, u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Kataru.

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Dušan Tadić, u osmom i 50. minutu, a u strelce su se upisali i Dušan Vlahović u 51, Filip Đuričić u 87. i Luka Jović u 90. minutu. Jedini gol za Bahrein postigao je Jusuf Hilal u 15. minutu sa penala.

U prvoj i jedinoj proveri pred Mundijal, izabranici Dragana Stojkovića su poveli već u osmom minutu posle sjajnog slobodnog udarca Tadića.

Domaća selekcije je sedam minuta kasnije izjednačila pogotkom Hilala sa bele tačke, a nakon što je Stefan Mitrović u kaznenom prostoru oborio jednog igrača Bahreina.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi Srbija u nastavku zaigrala još bolje, lako je lako dolazila do prilika od kojih je tri realizovala.

Prvo je u 50. minutu Vlahović, koji je ušao na poluvremenu, proigrao Tadića koji je postigao svoj drugi gol na meču, a minut kasnije je kapiten Srbije petom poslao loptu do napadača Juventusa koji je pogodio za 3:1.

Đuričić je u 87. minutu pogodio mrežu Bahreina glavom, a konačan rezultat postavio je Jović u 90. minutu, posle još jedne asistencije Vlahovića.

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra putuje za Katar, a prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu odigraće protiv Brazila, 24. novembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Živković pred SP: Hajde da napravimo čudo
andrija živković 16.11. 2022.

Ajmo, ajde

16.11.2022. 15:21

Živković pred SP: Hajde da napravimo čudo

Fudbalski reprezentativac Srbije Andrija Živković izjavio je da ima osećaj da nacionalni tim može da "napravi čudo" na Svetskom prvenstvu u Kataru.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve