Sport
08.02.2022. 09:31

Superveleslalom

Srbija na ZOI: Vukićević 34.

SOUTH KOREA PYEONGCHANG 2018 OLYMPIC GAMES
Izvor: EPA / VASSIL DONEV

Srpski skijaš Marko Vukićević zauzeo je 34. mesto u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Srpski skijaš Marko Vukićević rekao je da je ovakva postavka staze i za njega i za jedan broj drugih skijaša bila dosta zahtevna.

Vukićević je trku završio u vremenu 1:29.45, što je bilo dovoljno za poslednju poziciju od takmičara koji su završili trku.

"Moj glavni cilj danas je bio da završim trku, obzirom da juče nisam uspeo da završim trku spusta. Ova postavka staze danas je za mene bila previše zahtevna, imajući u vidu moju trenutnu formu koja je uslovljena i problemima koje imam sa povredom noge. Danas osećam i bolove u nozi koji su posledica većeg opterećenja koje su noge trpele prethodnih dana na treninzima i trci spusta. Mnogo je bilo ispadanja (drugih takmičara) danas i ja sam imao želju da stignem do cilja i da imam rezultat na ovim Olimpijskim igrama", poručio je Vukićević.

Vukićević je nastupom u superveleslalomu završio učešće na ZOI u Pekingu, a put Beograda iz Pekinga kreće u utorak uveče i njegov dolazak se očekuje u sredu u 08.00 sati.

Austrijanac Matijas Majer odbranio je olimpijsko zlato osvojeno pre četiri godine u Pjongčangu, a stazu je prešao za 1:19.94.

Srebro je pripalo Amerikancu Rajan Kohran-Ziglu, dok je bronzu osvojio Norvežanin Aleksander Omot Kilde.

Vukićević je nastupom u superveleslalomu završio učešće na ZOI u Pekingu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
14°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve