Sport
08.02.2024. 15:45
Beta

Dejvis kup plej-of

Protiv Grka za opstanak u eliti

1
Izvor: ATAIMAGES / Vladimir Vasic

Teniseri Srbije igraće u septembru na svom terenu protiv Grčke u plej-ofu za Svetsku grupu Dejvis kupa, odlučeno je žrebom u Londonu.

Reprezentacija Srbije je početkom februara izgubila u Kraljevu od Slovačke, pa nije izborila plasman u grupnu fazu Dejvis kupa, već će se boriti za opstanak u Svetskoj grupi.

"Dobili smo neugodnog protivnika, jer imaju sjajnog igrača Stefanosa Cicipasa. Svi znaju za njega. Dobra okolnost je što pored njega nemaju vrhunske tenisere. Njegov mlađi brat je u Top 100 u dublu i braća Cicipas umeju da odigraju dobro u tom segmentu. Što se nas tiče, moramo da pokažemo kvalitet na terenu, da damo sve od sebe", rekao je selektor Srbije Viktor Troicki.

Mečevi će se igrati od 13. do 15. septembra u Srbiji.

"Igramo ponovo kod kuće. Naše je da se što bolje pripremimo do septembra i da zaboravimo dva bolna poraza, u Kraljevu od Slovačke i od Italije u Malagi i da krenemo na bolje", dodao je srpski selektor.

Parovi plej-ofa Svetske grupe 1: Srbija - Grčka, Hrvatska - Litvanija, Švedska - Indija, Kazahstan - Danska, Poljska - Južna Koreja, Švajcarska - Peru, Egipat - Mađarska, Norveška - Portugal, Austrija - Turska, Tajvan - Bosna i Hercegovina, Izrael - Ukrajina i Japan - Kolumbija.

Selekcija Srbije prošle godine igrala je na finalnom turniru, gde je poražena u polufinalu od reprezentacije Italije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve