Sport
28.05.2019. 19:31
R.E.

Srećne kopačke koje su pogurale Aston Vilu do Premijer lige

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Aston Vila je pobedom nad Derbijem, u finalu plej-ofa, obezbedila plasman u Premijer ligu i vratila se tamo gde pripada. Pored plasmana u elitni rang Engleskog fudbala, utakmica je sa sobom nosila i ulog od 190 miliona evra, koliko će tim iz Birmingema imati priliku da zaradi u narednih godinu dana.

Nakon odigrane utakmice, usledilo je zasluženo slavlje prilikom kog je najveću pažnju privukao kapiten Aston Vile Džek Griliš. Naime, najbolji fudbaler Vile odigrao je finalnu utakmicu u kopačkama koje se potpuno raspadaju.. Kako je kasnije objasnio, razlog za takvu odluku jeste što ih smatra da mu donose sreću.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Kada sam se vratio iz povrede, one su izgledale potpuno nove, kao što izgleda moja desna kopačka (slabija noga). Postigao sam nekoliko golova i zabeležio par asistencija, pa sam pomislio da mi donose sreću. Morao sam da ih zadržim".

Punih 14 utakmica kapiten i miljenik Vilinih navijača nije ih skidao. Za nepuna četiri meseca Džek je 12 puta pobedio, dva puta remizirao i jednom izgubio. Dovoljno da odvede Vilu u Premijer ligu posle tri godine takmičenja u Čempionšipu i dovoljno da dobije svoje srećne kopačke.

Griliš je u klubu od šeste godine. Zanimljivo je da je Grilišev pradeda takođe bio fudbaler i to ne bilo kakav. Osovjio je Premijer ligu i FA Kup sa Aston Vilom. 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve