Sport
21.06.2019. 13:47
R.E.

SRPSKA KOLONIJA U SAKRAMENTU: Divac birao Marinkovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbija ima novog NBA igrača. Na noćas održanom draftu u Bruklinu, Sakramento Kingsi izabrali su Vanju Marinkovića kao 60. pika.

Generalni menadžer Sakramenta Vlade Divca odlučio je da klub iz Kalifornije polaže prava na još jednog Srbina, nakon što već u sastavu ima Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu, dok je u stručnom štabu Igor Kokoškov.

Time je srpska kolonija u Sakramentu postala još brojnija.

U prethodnoj sezoni je mladi košarkaš bio jedna od glavnih uzdanica Trinkijerija, a u ABA ligi je prosečno beležio 12,2 poena (šut iz igre 40,2 odsto) uz 1,8 asistencija po susretu. Marinkoviću je na ovom sjajnom uspehu čestitao i predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Pored Vanje Marinkovića, draftovan je i Alen Smailagić kao 39. pik. Njega je izabrao Golden Stejt posle trejda sa Nju Orleansom.

https://www.youtube.com/watch?v=ReOxzS8Xxrw

Smailagić je do drafta bio član Golden Stejtove filijale Santa Kruz. Mladi krilni centar je u vreme dok je Miroslav Muta NIkolić bio na klupi Partizana bio povezivan sa crno-belima, ali do transfetra nije došlo. Smailagić je inače profilisan kao NBA prospekt.

Takođe, iz Mega Bemaksa kao 18. pik od Indijana Pejsersa izabran je centar Goga Bitadze, što je najbolji plasman na draftu jednog igrača iz beogradskog kluba.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve