Sport
28.06.2022. 13:32
R.E.

Bravo!

Srpski sportisti fenomenalni na Mediteranskim igrama

Viktor Nemeš
Izvor: Ivica Veseslinov/Olimpijski komitet Srbije

Treći dan takmičenja na Mediteranskim igrama u Oranu bio je izuzetno uspešan za naše sportiste.

Rvač Viktor Nemeš osvojio je zlatnu medalju u grčko-rimskom stilu u težinskoj kategoriji do 77kg. Viktor je pokazao svoju klasu tokom celog turnira.

U meču koji ni u jednom trenutku nije bio upitan, pobedio Alžirca Abd Elkrima Ouakalija rezultatom 9:0. U sali prepunoj domaćih navijača, Viktor Nemeš nije podlegao paklenoj atmosferi i pokazao je da je za klasu bolji od ostalih takmičara. On je nakon osvojene zlatne medalje iskazao veliko zadovoljstvo osvojenom medaljom.

"Mogu da kažem da mi je trebalo ovo takmičenje. Na Evropskom prvenstvu nisam prošao kako sam hteo. Tamo sam odmah ispao u prvom kolu i trebao mi je ovaj osećaj pobednika. To će mi dati snagu da nastavim da treniram i da u septembru isto ovako osvojim zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu."
 

Karatista Vladimir Brežančić osvojio je srebrnu medalju! Posle relativno slabijeg nastupa naših karatista prvog dana njihovog takmičenja, današnji dan doneo je sjajan rezultat.

Brežančić
Izvor: Ivica Veseslinov/Olimpijski komitet Srbije

Vladimir Brežančić u težinskoj kategoriji do 84kg potpuno je dominirao tokom jutarnjeg programa u okviru karate nadmetanja. On je u prvom kolu pobedio Alžirca Faleh Midouna rezultatom 10:2, dok je u drugom kolu prednošću prvog osvojenog poena pobedio i francuskog takmičara, Dani Makamatu. Konačno je u trećem meču savladao takmičara iz Hrvatske, Ivana Kvesića rezultatom 4:0, što ga je dovelo do finala u kojem se borio sa aktuelnim svetskim prvakom, Egipćaninom Badavijem 4:6.

Vladimir Brežančić, u izjavi odmah nakon meča, iskazao je zadovoljstvo pokazanim na turniru i rekao je:

"Veliki je ovo uspeh za mene i najvažniji rezultat u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ovo je takmičenje bilo naporno, takmičari su zaista bili odlični.

U polufinalu sam se sastao sa svetskim prvakom iz Madrida sa prošlog prvenstva i uspeo sam da ga pobedim. Upravo ovako težak raspored takmičara doveo je do toga da ne uspem da pobedim aktuelnog svetskog prvaka iz Egipta."

U pre podnevnim časovima osvojena je prva medalja za naš Tim na ovim Mediteranskim igrama, a to su uradile naše dve takmičarke u badmintonu – Marija Sudimac i Sara Lončar.

One su u disciplini ženski dubl juče ostvarile dve pobede, i to u osminifinala protiv Grčke. Nekoliko sati kasnije, one su i u četvrtfinalu ostvarile pobedu. Bile su bolje od Egipta. Oba meča dobile su rezultatom 2:0. Danas su nastavili svoje takmičenje i u polufinalu sastale su se sa takmičarkama iz Turske. Turkinje su ovog puta bile bolje, ali je ulazak u polufinale bio dovoljan za bronzanu medalju, obzirom da u ovoj disciplini poraženi iz polufinala osvajaju bronzanu medalju.

Odmah nakon polufinalnog meča, selektor naše badminton reprezentacije Milan Barbir izjavio je:

"Sjajno izdanje Marije i Sare na njihovim prvim mediteranskim igrama, u kojoj su nam podarile i prvu medalju u badmintonu. Malo odmora, pa već od sutra nastavljamo pohod na još jedno odličje u pojedinačnoj konkurenciji."
 

Vaterpolisti su nastavili niz pobeda. Oni su u dosta kvalitetnom meču pobedili Crnu Goru rezultatom 9:8. Sutra naši vaterpolisti nastupaju u meču poslednjeg kola u svojoj grupi protiv Portugala, nakon čega kreće eliminacioni deo takmičenja.

Muška rukometna ekipa je započela svoj nastup. Rukometaši su igrali protiv Slovenije u prvom kolu svoje grupe i pobedili su 31:27. Interesantno je da je početak kompletnog turnira kasnio, odnosno bio je odložen iz tehničkih razloga za nekoliko sati, pa je umesto u 11.00, utakmica naših rukometaša počela u 14.00 časova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo, basketaši!
košarka

Zlato na SP

26.06.2022. 22:19

Bravo, basketaši!

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Antverpenu, pošto su u finalu bili bolji od Litvanije sa 21:16.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve