Sport
03.01.2024. 20:18
R.E.

Evroliga

Šta su Obradović i Sferopulos poručili pred derbi

1
Izvor: BETAPHOTO / Marko Metlas

Partizan i Crvena zvezda sastaće se, u četvrtak, u okviru 19. kola Evrolige.

Crveno-beli su domaćini, a obe ekipe "večiti" derbi dočekuju posle ostvarenih pobeda u 18. kolu Evrolige. 

Crno-beli su, trenutno, osmi na tabeli Evrolige sa deset pobeda i osam poraza, dok je Crvena zvezda trenutno na 15. poziciji sa skorom 7/11.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da očekuje dobar evroligaški derbi protiv Crvene zvezde i najavio da će crno-beli verovatno nastupiti u istom sastavu kao protiv Asvela.

"Utakmica protiv najvećeg protivnika za nas, Crvene zvezde. Dolazi u dobrom trenutku i za njih i za nas. Oni su odigrali zaista dobru utakmicu protiv Fenerbahčea, mi smo juče igrali dobro protiv Asvela, tako da se nadamo da će biti dobra utakmica", rekao je Obradović novinarima, a potom dodao:
 

"Poznajemo koševe, igrači poznaju ambijent, biće malo drugačiji ovog puta... Ali, treba biti koncentrisan na utakmicu, znamo šta nam je posao i to je to", rekao je Obradović.

Na pitanje o zdravstvenom stanju ekipe, Obradović je naveo da će tim verovatno biti isti kao na jučerašnjem meču protiv Asvela.

"Svi su dobro sem (Zeka) Ledeja koji nije trenirao večeras. (Uroš) Trifunović je počeo da radi u onom ritmu koji je uobičajen, Aleksa (Avramović) nešto malo s loptom... Videćemo sutra, ali mislim da će sastav biti isti kao protiv Asvela", rekao je Obradović.
 

Zvezdu je nedavno pojačao Nikola Topić, a Obradović je naveo da mladi košarkaš crveno-belih igra odlično.

"Već u ovim godinama pokazuje dozu zrelosti koja je neubičajena i ja lično mislim da će on sledeće godine biti veoma, veoma visoko plasiran na NBA draftu. Sigurno da je veliko pojačanje za Zvezdu. Ponavljam, izuzetno dobro i pametno igra", rekao je Obradović.

Sa druge strane, trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je da njegova ekipa u predstojećem evroligaškom derbiju protiv Partizana mora da bude spremna da se fizički i psihički bori za pobedu.

"Derbi je uvek derbi. Veoma važna utakmica za nas, igramo pred našim navijačima. Očekujemo tešku utakmicu, nezavisno od toga kako ste igrali pre, nezavisno u kakvom stanju dolaze timovi, ovo su jedinstvene utakmice. Imamo igrače koji znaju da igraju ovakve utakmice i moramo da budemo spremni fizički i psihički da se borimo za pobedu", rekao je Sferopulos, prenosi klub.

"Ne brojimo samo pobede, zato što su utakmice u Evroligi od velikog značaja. Pobedili smo juče i želimo da tako nastavimo. Ne želim da upirem prstom na stanje na tabeli u Evroligi, važno je kako se mi osećamo i da pobedimo utakmicu", rekao je grčki trener.

Kapiten Zvezde Branko Lazić je naveo da utakmica neće biti laka, ali da je najveća prednost crveno-belih to što će igrati pred svojim navijačima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve