Sport
09.12.2021. 11:20
Tanjug

Liga Evrope

Stanković pred Bragu: "Moglo bi se reći da je ovo diplomski rad"

Dejan Stanković
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 sat igraju protiv Brage na gostovanju, u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope.

Zvezda pred poslednju rundu ima 10 bodova i nalazi se na prvom mestu u grupi F, Braga ima bod manje, dok je Midtjiland na osam bodova.

Trener Dejan Stanković rekao je da će ova utakmica diplomski rad ove generacije.

"Moglo bi se reći da je ovo diplomski rad, posle skoro skoro dve godine zajedničkog rada i napretka, dobrih utakmica, trofeja... Pokušavam da momcima predočim da imamo šansu da jednom utakmicom uđemo u osminu finala Lige Evrope, to je kao da smo sad u šesnaestini finala i da imamo povoljan rezultat. Ne želim da budemo podređeni od starta. Ako to bude trebalo, gledaćemo da svi zajedno budemo podređeni i da znamo kako da odgovorimo na njihovu ofanzivu. Želim da budemo opasni, da imamo hrabrosti više sa loptom nego bez lopte. Ovo je lepa utakmica ove generacije, jedna od važnijih", rekao je Stanković na konfrenciji za medije pred put u Portugal.

Dejan Stanković
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Stanković je istakao da je portugalska ekipa drugačcija od one koja je u septembru igrala u Beogradu, kada su crveno-beli slavili 2:1.

"Što se tiče poseda lopte, moraš da budeš strpljiv i ogranizovan. Oni imaju kvaliteta u posedu. Tehničku su prefektni, takvi su bili u Beogradu, pa smo uspeli. Želim da mi budemo opasni. Braga igra odlično u poslednje vreme, totalno su promenili odnos u poslednja dva meseca. Posao će nam biti teži, ali se nećemo predati. Respektujuemo ih, znamo im vrline i mane. Ne odustajemo od našeg cilj. Šta god da se desi, mi pobednici. Ovakvu šansu ne treba ispuštati. Svesni smo šta ona može da nam da", rekao je Stanković.

Trener Zvezde istakao je da će veliki hendikep za ekipu biti to što Seku Sanogo neće moći da igra, jer nije u potpunosti zalečio povredu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Stanković se izvinjava, zadržali bismo razloge za sebe"
Dejan Stanković, 5. 11. 2021.

Zvezda - Mitjiland

05.11.2021. 10:11

"Stanković se izvinjava, zadržali bismo razloge za sebe"

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković nije se pojavio na konferenciji za medije posle poraza od Mitjilanda (1:0) u Ligi Evrope.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve