Sport
15.04.2022. 15:06
Beta

Trener Partizana

Stanojević: "Navijači su u pravu, a biću još luđi!"

FUDBAL: PARTIZAN - MLADOST
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da žali što se "večiti" derbi ne igra u Humskoj, ali da jedva čeka da počne utakmica pošto želi da vidi karakter svojih igrača, a u vezi uvredljivih plakata kojima je oblepljen centar Beograda, a čija je on bio meta, rekao je da su navijači u pravu i da će "biti još luđi".

"Znamo šta nam znači sutrašnja utakmica, to je opštepoznato. Nažalost ne igramo na našem stadionu iako smo zaslužili dosadašnjim igrama. Nažalost, igramo na njihovom stadionu. Svi igrači su spremni i motivisani, nema povredjenih. Izlazimo u najjačem sastavu, nema opravdanja, nikakvih zamerki, ni oko čega ne želimo da polemišemo. Želimo da izadjemo jako, mnogo jače, pošto smo slabo ušli u prošli derbi. Želim da vidim moje igrače, na koji način će ući u ovu utakmicu, to je ono što mene najviše interesuje", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.
 

Fudbaleri Partizana igraju u subotu na stadionu "Rajko Mitić" protiv Crvene zvezde, utakmicu 31. kola Super lige Srbije, odnosno prvom kolu plej-ofa. Crno-beli imaju dva boda manje od "večitog" rivala i potrebna im je pobeda kako bi nastavili borbu za titulu. U prethodnom derbiju na istom stadionu Zvezda je pobedila sa 2:0.

"Jedva čekam da počne utakmica, da vidim kakav će karakter moji igrači pokazati zbog svih stvari koje su im se dešavale i na koji način će igrati", dodao je Stanojević.

Uoči početka konferencije predstavnici navijača Partizana podelili su novinarima saopštenje u kome se tvrdi da se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović početkom marta sastao sa direktorom Zvezde Zvezdanom Terzićem i da je tada dogovoreno da se na sve načine opstruira Partizan.

Stanojević je rekao da on to ne bi trebalo da komentariše, pošto bi time "trebalo da se bavi neko drugi".

"Ne znam šta se ko tu dogovarao, činjenica je da smo imali probleme koje smo imali, svi smo svedoci toga. Ja bih se bavio terenom i onome što zavisi od nas, koliko može da zavisi u određenom trenutku, nekad i ne zavisi. Ali nešto se drugačije dešava u ovoj polusezoni. Nek se bave drugi ljudi, ne mogu ja time da se bavim", naveo je.

U centru grada su u četvrtak uveče zalepljeni plakati na kojima je putem fotomontaže Stanojević obučen u ludačku košulju uz natpis: "Ne radi VAR", nakon što je trener Partizana tokom prolećnog dela sezone ukazao da ta tehnologija nije radila na pojedinim utakmicama. Navijači Zvezde su na prethodnim utakmicama isticali transparente upućene Stanojeviću.

"Naravno da sam lud, biću još luđi. Slažem se, jer sam toliko lud za svim ovim ovde, za Partizanom, tek ću biti lud. Dajem sve od sebe, borim se, samo mogu gori da budem i još ludji ako bude išlo u ovom pravcu. Ono se bave duže vreme sa mnom, toliko sam prošao utakmica, derbija, situacija, toliko imam utakmica u Partizanu, derbija koji su odlučivali. Nemam problem, to je njihova stvar i igra", rekao je Stanojević.

"Pretpostavljam da ovo što se dešava, oni pokušavaju da okrenu i prebace na drugu stvar. To je ozbiljna propaganda, kampanja, ljudi se ozbiljno bave time svakim danom. Čestitam im na tome, u pravu su, tako je", dodao je on.

Trener crno-belih rekao je da zbog toga nije pod dodatnim pritiskom i tenzijom i da se ne plaši.

"Možete da kažete da imate linč, da se na taj način razmišlja, znaju kako to ide kad u politici crtate nekom metu. Lud sam za svojim klubom, volim svoj klub, boriću se do kraja na način na koji mogu da se borim. Ovde svi ćute, ćuti sudijska komisija, ćute sa Arene, ne radi VAR, radi VAR, mora neko nešto da kaže. Ako ne kaže, znači slažete se svim što se dešava, ali morate da priznate da nije bilo ovako", naveo je.

"Ne želim izgovore, da dam igračima bilo kakav izgovor za derbi. U subotu moramo viteški, muški da izađemo na utakmicu, da pokažemo sebe. Nemojte da idemo u pravcu da pravimo alibije, ali neko mora nešto da priča, mediji neće da kažu. Nije nas sapleo Napredak ili Čukarički, nismo se mi sapleli, to je suština. Žao mi je što ne igramo na našem stadionu jer je to velika prednost i jer smo je zaslužili. Želim da vidim sa kakvim karakterom će izaći i kako će igrati", dodao je on.

Govoreći o protivniku, Stanojević je rekao da je Zvezda kvalitetna ekipa koja igra dobro i da se nada da će tokom čitavog meča prevagnuti sportski duh.

"Nismo pravili alibi u prošlom derbiju, nismo tražili greške u nekom drugom, uvek smo gledali sebe. Želim da sportski duh prevlada. Mi smo dve ekipe koje su igrale osminu finala u Evropi, dobro predstavili zemlju, želim da bude muški i viteški derbi, ali druge stvari morate da rešavate. Ne mogu ja stalno da pričam, a da me lepe po plakatima. Može sledeći put sa peharom, drago mi je da sam u centru, ponosan sam zbog toga", naveo je.

Trener Partizana rekao je da ekipa mora da pobedi kako bi ostala u trci za titulu, a na pitanje da li je utakmica sudbonosna, on je odgovorio da je svaki derbi takav. Naveo je i da ne očekuje iznenadjenja od protivnika, da je ekipa spremna na svaku Zvezdinu rotaciju i da su njegovi igrači motivisani.

"Super su, motivisani su, raspoloženi, mirne glave na treningu. Zadovoljni su što su svi zdravi i spremni. Samo treba da izadju, daju maksimum i pokažu karakter", dodao je.

Derbi će suditi Srdjan Jovanović, a Stanojević je rekao da je on poslednja dva derbija sudio dobro i da je najbolji srpski sudija u ovom trenutku.

"Otkad sam ovde, svi derbiji, bilo je dobro sudjenje u poslednih godinu i po dana i nisam imao primedbe dok nije došlo proleće. Verujem da će biti sportski i viteški, verujem u pozitivnu priču, pun stadion, lepa atmosfera. Prirodno je da tenzija treba da bude, ali da bude viteški. Uvek smo čestitali pre i posle utakmice, želim da tako ostane i sada", istakao je.

Upitan da li je bilo teško psihički podići ekipu posle remija protiv Čukaričkog u nedelju, posle kojeg je Zvezda stekla dva boda prednosti, Stanojević je rekao da je ekipi remi teško pao zbog svega što se dešavalo na toj utakmici, koja je možda i najbolja ovog proleća crno-belih.

"Ne pada moral zbog toga, nego zbog drugih stvari koje su bile očigledne. To su stvari koje baš utiču", dodao je.

On je naveo da je razrešio sve dileme oko sastava, ali da će i na današnjem treningu nešto kombinovati i dodao da ni igrači još ne znaju ko će sutra igrati.

"Vidim da su nas otpisali svi, da veruju da je teško da pobedimo tamo. Derbi je specifična stvar, ne znate u kom pravcu može da krene i da se završi. Nadamo se najboljem", rekao je Stanojević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Fudbalski stručnjaci o derbiju: Dalje se može, ali ne i do vrha
Fudbal

Zvezda i Partizan

06.03.2022. 18:40

Fudbalski stručnjaci o derbiju: Dalje se može, ali ne i do vrha

U Srbiji se dogodio sudar najvećih, odigran je 166. derbi večitih rivala, po tradiciji uvek nestrpljivo čekana utakmica u kojoj snage odmeravaju fudbaleri dva najtrofejnija srpska kluba, Zvezde i Partizana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve