Sport
28.09.2021. 15:46
R.E./mozzart sport

Trener Partizana

Stanojević u suzama: "Zar da se branim od priča da sam rasista"

Aleksandar Stanojeevic
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Stanojević je danas na stadionu u Humskoj razgovarao sa navijačima crno-belih o brojnim temama, od odlska Sejdube Sume do kritika koje dobija na društvenim mrežama.

Usput je Stanojević i zaplakao objašnjavajući prisutnim navijačima koliko mu teško – i njemu i ekipi – padaju prenaglašene kritike, ne kad su osnovane, već kad su jednostavno: neshvatljive.

"Je l' moguće da me branite (od priča) da nisam slavio gol protiv Zvezde? Da me braniš da nisam član albanske mafije? Je l' moguće da me branite od toga? Kad sam to shvatio, onda sam rekao daj bre da kažem ja nešto”, emotivan je bio Stanojević očigledno aludirajući na emisiju Željka Pantića, nekadašnjeg urednika TV Partizan, prenosi MozzartSport

Sa najboljom namerom je Stanojević pokušao da reši problem.

"Očekivao sam veći broj ljudi koji su aktivni na tim mrežama, pa da domaćinski popričamo o svemu i da rešavamo neke nedoumice. Nismo svi istog mišljenja, ali baš iz razloga što su se pojavile nenormalne informacije, hteo sam da uđemo u komunikaciju. Ovo nije konferencija za štampu, ovo je čista priča gde želim da podelim s vama moja razmišljanja. Ne da vas uveravam ili ohrabrujem... Moji igrači su takođe opterećeni svim tim na mrežama, to je moj prvi motiv", istakao je trener Partizana pa potom dodao: 

"Pričaju da smo rasisti ili ne znam šta, pa ja samo od stranaca crnce i dovodim. Čak mi je Raća Petrović jednom rekao da malo više forsiram Medu Kamaru nego domaće igrače, to mi kaže igrač koji je dao gol u derbiju i doneo titulu. Moreiru sam ja lično doveo kao pomoćnik Đukiću. Ja, lično. Naravno, Đukić je to prihvatio. Dolazi Tejgo, dolazi Adija, dolazi Rikardo... Bila nam sad dva momka iz Gane na probi".

Aleksandar stanojević
Izvor: LUSA / EDUARDO COSTA

Za kraj, prozborio je Stanojević i na još jednu, možda i najčudniju od svih optužbi: da nije slavio gol u 165. večitom derbiju jer, valjda, ima neke skrivene namere?! Neshvatljivo potpuno, a opet ima svoju publiku…

"Kad date gol na teškim utakmicama, znate li vi gde vam je 90. minut? Vi da se radujete, a utakmica ko godina traje... Rekao sam momcima: Stalno smo neka alibi priča, pokažemo kao da smo bolji, ali Zvezda nam beži deset bodova. Ja neću to. Onda nemaš pritisak. Nego sam im rekao: Sad im pokaži, kad možeš da im pobegneš na pet bodova. Izlazimo na derbi - sramotno! Polupreplašeno, neki respekt...

To je najveće razočaranje koje sam doživeo. Imaš dva boda prednosti, imaš svoj stadion, a mi počeli kao da smo četvrti na tabeli. Natho posle radi neke taktičke stvari koje sam mu rekao da ne radi. Na njega inače nikad ne vičem. Pametniji je, zna bolje fudbal od mene. Ali tad sam mu rekao svašta! Vrištao na njega. I on posle minut postiže gol. Sad zamislite mene kao idem i skačem u situaciji kad sam mu svašta rekao. A voleo bih da ste me videli kad je trebalo da postignemo gol i završimo derbi... Tako da, nemojte molim vas da pomišljate na neke gluposti", završio je Stanojević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stanojević besan: Nismo svi ovde zbog Zvezde
Aleksandar Stanojević

Odlaganje utakmice

22.09.2021. 17:18

Stanojević besan: Nismo svi ovde zbog Zvezde

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je razočaran zbog zahteva tri kluba za odlaganjem utakmica Superlige.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve