Sport
01.07.2023. 10:37
Beta

Los Anđeles

Svetski kup: Vaterpolisti Srbije bez polufinala

vaterpolo
Izvor: Shutterstock

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog kupa, pošto je u Los Anđelesu izgubila od selekcije SAD sa 9:10 (5:3, 1:0, 3:3, 0:4),

Srbija je posle tri četvrtine imala tri gola prednosti, ali su vaterpolisti SAD u poslednjoj deonici preokrenuli rezultat. Odlučujući gol na meču postigao je Hanes Daube minut i 14 sekundi pre kraja.

U redovima Srbije najefikasniji je bio Strahinja Rašović sa četiri gola, dok je Amerikance do pobede vodio Maks Irving sa tri pogotka.

"Rezultat nikad ne laže. Igrali smo loše na početku drugog poluvremena, ali smo na kraju trećeg dela mislili da je sve gotovo. Izgubili smo 4:0 poslednju četvrtinu i to je to", rekao je selektor Srbije Uroš Stevanović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

"Imamo malo vremena da napravimo novi tim, Svetsko prvenstvo je pred nama. Posle toga iduće godine Evropsko i opet Svetsko prvenstvo. Moramo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Bitan nam je svaki trening, svaka utakmica da budemo bolji za korak i da budemo pravi u Parizu", dodao je on.

Vaterpolisti Srbije će večeras od 00.00 igrati sa Rumunijom u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta.

U ostalim mečevima četvrtfinala postignuti su sledeći rezultati: Španija - Nemačka 18:9, Italija - Rumunija 20:2, Mađarska - Grčka 6:4.

U polufinalu će se sastati SAD i Italija, odnosno Mađarska i Španija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve