Sport
01.01.2024. 19:40
Beta

Ubistvo iz nehata

Bivši svetski šampion usmrtio suprugu

1
Izvor: Shutterstock

Bivši dvostruki svetski biciklistički šampion u vožnji na hronometar Australijanac Roan Denis optužen je za ubistvo iz nehata supruge, nekadašnje olimpijke Melise Hoskins.

Kako su preneli australijski mediji, Hoskins je umrla od povreda nakon što ju je udario automobil dok je vozila bicikl u Adelejdu u subotu uveče.

Denis je optužen za "ubistvo iz nehata bezobzirnom vožnjom i ugrožavanjem života drugih". Mediji su preneli da je on pušten uz kauciju i da će se u martu pojaviti pred sudom u Adelejdu.

Policija je saopštila da je 32-godišnja Hoskins, nekadašnja australijska biciklistkinja, umrla u bolnici u Adelejdu od teških povreda nakon što ju je udarilo vozilo koje je vozio "njoj poznati vozač", ali nije navedeno njegovo ime.

Mediji su naveli da je 33-godišnji Denis pikapom udario suprugu.

Hoskins se takmičila na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine, a osvojila je zlato u ekipnoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu 2015. godine.

"Melisa je tu medalju opisala kao najvažniji trenutak u njenoj karijeri, ali za nas ostale, najvažnije je bilo što je ona bila sa nama. Iako se povukla 2017. godine, nje, mnogi u našoj zajednici su je cenili", navodi se u saopštenju Biciklističkog saveza Australije, preneo je Skaj.

Denis je 2018. i 2019. godine osvojio dve titule svetskog šampiona na hronometar, srebro na Igrama u Londonu u ekipnoj poteri i bronzu u Tokiju u drumskoj trci na hronometar.

On je 2015. godine postao sedmi Australijanac koji je nosio žutu majicu vodećeg na Tur d'Fransu i postavio rekord u prosečnoj brzini. Nakon što je završio karijeru i oženio se 2018. godine, preselio se sa porodicom iz Evrope u Adelejd.

"Očajni smo zbog smrti Melise Hoskins. Izuzetno tragična situacija u kojoj je izgubljen život mlade majke i biciklističke šampionke. S obzirom na okolnosti, Rohan Denis neće učestvovati u predstojećoj trci koju organizujemo", navodi se u saopštenju organizatora trke u Adelejdu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Na Novom Beogradu poginuo biciklista
bicikl, saobraćajka

Hitna pomoć

04.10.2023. 07:53

Na Novom Beogradu poginuo biciklista

Na Novom Beogradu je poginuo biciklista, nakon što ga je udario kamion, javili su iz beogradske službe Hitne pomoći.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve