Sport
22.03.2016. 09:08
ekspres

Tadić: Neću igrati za Srbiju dok je vodi Ćurčić

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Fudbaler Sautemptona Dušan Tadić odlučio da neće više igrati za nacionalni tim dok je Radovan Ćurčić selektor

Ćurčić je prošle nedelje objavio spisak za prijateljske utakmice sa Poljskom 23. i Estonijom 29. marta, na kome se nalazi petorica debitanata i na kome nije bilo nekoliko do tada standardnih igrača, medju kojima je i Tadić. Selektor je prilikom objave spiska rekao da je to "najbolje što Srbija ima", što je posebno pogodilo Tadića.

- Pogodilio me je to. Igram u najjačoj ligi na svetu i mislim da imam najbolji učinak od svih igrača (sedam golova i sedam asistencija). Već drugu godinu sam među pet najkreativnijih igrača u Premijer ligi Engleske. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u tome najveći problem. Na svakom spisku reprezentacije sam pet godina, odazivam se na svaki poziv i sada, praktično iz novina, saznajem da nisam među reprezentativcima- rekao je Tadić agenciji Beta.

- I još da saznam da nisam dovoljno dobar. Mislim da sam zaslužio da me neko pozove i kaže o čemu se radi. Jer, verujte, nema boljeg osećaja nego igrati za reprezentaciju. Ovaj način na koji se selektor Radovan Ćurčić ophodi prema meni je omalovažavanje i ponižavanje- dodao je on.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine, Groningema i Tventea potvrdno je odgovorio na pitanje da li ga je najviše pogodio odnos prema njemu.

- Tačno tako. Ovo je stvarno ružno. To je kukavički, ne pozvati nekoga ko je bio reprezentativac od 19. godine i reći mu o čemu se radi. Kada se neko tako ponaša prema meni, i kada me neko ne poštuje, ne mogu ni ja njega da poštujem i tu je kraj svakom poverenju među nama. Neću se odazivati na pozive u reprezentaciju dok je selektor Radovan Ćurčić- rekao je Tadić.

Ovaj 27-godišnjak je rekao da nikada do sada nije imao problema sa Ćurčićem, ali je ocenio da selektor nije dorastao tom zadatku.

- Nisam dosada imao problema sa Ćurčićem. Istina, mislim da on nije selektor koji je dorastao tome da vodi reprezentaciju. To se vidi u načinu na koji se ponaša pred utakmicu, na dan i tokom utakmice. Nažalost, on se plaši svoje sopstvene senke i strašljiv je, što se odražava na ekipu, pogotovo na mlađe igrače- rekao je Tadić.

On je priznao i da su igrači krivi za loše rezultate u poslednjim kvalifikacionim ciklusima.

- Mi fudbaleri snosimo veliki deo odgovornosti što nismo napravili dobre rezultate u prethodnim godinama. Ali, šta god da mislimo jedni o drugima u profesionalnom smislu, u ljudskom postoje stvari ispod kojih se ne ide, a to je da treba pozvati nekoga i reći mu o čemu se radi. A ako nekome želiš dobro, ne govoriš javno da on nije dovoljno dobar za reprezentaciju, pogotovo ako računaš na njega u budućnosti. Već ga pozoveš telefonom i kažeš šta misliš. ; Kada je neko loš prema tebi, nemaš razlog da ti budeš dobar prema njemu. Ali nije počelo od mene- rekao je Tadić.

Igrač sedmoplasiranog tima Premijer lige, koji i dalje ima šanse da se plasira u Ligu šampiona, rekao je da misli da Srbija sa Ćurčićem neće "ništa uraditi".

- Voleo bih da je drugačije, ali mislim da mi sa Radovanom Ćurčićem nećemo ništa uraditi, jer je stvar u tome da neko ko nije vodio vrhunski tim, ekipu koja ide na titule, nema ni potencijal, ni autoritet, ni znanje da vodi reprezentaciju u pobede. Imamo toliko dobrih trenera a vodi nas čovek koji je u više navrata bio rezervno i privremeno rešenje. Sa ljudima za epizodne uloge ne možeš igrati na velikoj sceni. Naravno, njemu i ekipi želim sve najbolje- rekao je on.

Dušan Tadić je objasnio da je neobično oštre reči izgovorio jer nije mogao da ćuti i istakao je da se problemi nacionalnog tima neće rešiti ako se otvoreno ne razgovara o njima.

- Ne mogu da ćutim o ovome. Mislim da je vreme da ne prećutkujemo probleme koje imamo i da otvoreno pričamo o tome. Rekao sam šta sam imao i neko vreme neću pričati o ovome. Posvetiću se radu u klubu, trudiću se da budem još bolji i nametnem se sledećem selektoru", rekao je Tadić.

Dušan Tadić ima osam godina staža među "orlovima". On je debitovao za reprezentaciju u meču protiv Poljske 2008. godine Zabeležio 35 nastupa za nacionalni tim i dao je šest golova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve