Sport
09.11.2023. 17:25
Beta

Bili Džin King kup

Srpkinje kreću u pohod, ONE će prve na teren

tenis
Izvor: Shutterstock

Duelom Mije Ristić i Elene Gabrijele Ruso počeće meč teniserki Srbije i Rumunije u plej-ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa, odlučeno je žrebom u Kraljevu.

Srbija i Rumunija igraju u petak i subotu u dvorani Sportskog centra Ibar u Kraljevu, mečeve plej-ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe.

U 14 časova počinje duel Mije Ristić i Elene Gabrijele Ruso, a posle njih na teren će Aleksandra Krunić i Žaklin Kristijan.

Program u subotu počinje duelom Ristić i Kristijan, a posle njih igraće Krunić i Ruso. Dubl je poslednji na programu, a planirano je da igraju Katarina Kozarov i Natalija Stevanović protiv Anke Todoni i Monike Nikulesku.

"Znali smo dobro da kod Rumuna neće da bude neizvesnosti za prvu i drugu tablu. Bilo nam je sve poznato i zato smo se odlučili za malo iznenađenje - pošto dve prvorangirane singl igračice nisu našle mesto u žrebu. Nadamo se da ćemo da se prikažemo našoj publici u najboljem svetlu", rekao je selektor Srbije Dušan Vemić.

Najiskusnija u srpskom timu Aleksandra Krunić rekla je da dobro poznaje protivnice.

"Sa nekima sam igrala više, sa nekima manje. Iako nemam mnogo mečeva iza sebe ove godine, verujem da možemo mnogo i kao i uvek prižiću maskimum za reprezentaciju", navela je ona.

Pobednici mečeva u plej-ofu plasiraće se u kvalifikacije 2024. godine, a poraženi će igrati u svojoj regionalnoj Grupi jedan.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve