Sport
08.05.2021. 14:43
R. E.

Od 9. do 16. maja

Težak žreb za srpske tenisere na Mastersu u Rimu

Novak Đoković, tenis, turnir u Monte Karlu
Izvor: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Srpski teniser Novak Đoković počeće nastup na Masters turniru u Rimu u 2. kolu protiv boljeg iz duela Britanca Danijela Evansa i Amerikanca Tejlora Frica, odlučeno je žrebom.

U trećem kolu Đoković bi mogao da igra protiv Bugarina Grigora Dimitrova, dok bi se u eventualnom četvrtfinalu sastao sa Grkom Stefanosom Cicipasom, koji će turnir početi protiv boljeg iz meča između Hrvata Marina Čilića i Rusa Aleksandra Bublika.

U eventualnom polufinalu protivnik bi mogao da mu bude Rus Andrej Rubljov ili Austrijanac Dominik Tim.

Dušan Lajović nalazi se u delu žreba sa Đokovićem, a u prvom kolu igraće protiv Australijanca Džona Milmena. Potencijalni rivalu drugom kolu biće mu bolji iz duela Italijana Matea Beretinija i Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije.

Srpski teniser Filip Krajinović nalazi se u drugom delu žreba, a prvi rival biće mu Kanađanin Feliks Ožer-Alijasim. Ukoliko se domogne drugog kola sastaće se sa boljim iz meča između Rusa Karena Hačanova i kvalifikanta.

U glavnom žrebu nalaze se i Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Kecmanovića na početku turnira čeka meč sa Rusom Aslanom Karacevim, dok će Đere igrati protiv Španca Pabla Karenja Buste.

Rafael Nadal, drugi noilac na turniru, takmičenje će početi protiv boljeg iz deula između Francuza Igoa Ibera i Italijana Janika Sinera.

Masters turnir u Rimu trajaće od 9. do 16. maja.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve