Sport
04.08.2021. 08:36
Tanjug

Marina Maljković

"Tim Srbije uvek dobija kad je pravi"

Marina Maljković
Izvor: EPA / Miguel Angel Polo

"Krajnje je prosto, tim Srbije uvek dobija kad je pravi, kakve god bile otežavajuće okolnosti i iskušenja, kad god smo tim i prevaziđemo spoljne faktore, izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković", posle velikog preokreta za pobedu protiv Kine (77:70) i plasmana u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

"Uvek je tako, pa i na najvećem mogućem sportskom takmičenju kao što su a, Olimpijske igre, odvaačenje pažnje, raznih situacija sa strane, zbog neuspeha nekog našeg sportiste ili uspeha. Verujem u njih i mnogo sam ljuta, njima je teško to i da shvate, u momentima kada nisu tim. Ne prihvatam to, nije problem da izgubimo utakmicu, ali moramo da budemo tim", rekla je Maljković srpskim izveštačima u Tokiju.

Nije u pitanju samo ova četvrta četvrtina, nego sve što smo uradili od 2011. godine, dodala je ona.

"Sve smo uradili kao tim, puno medalja, emocija, zajedničkih momenata. I svi košarkašice prepoznaju po tome kako se "ludački bore". U momentima kada toga nema malo je reći da sam besna. Ostvarili smo veliki uspeh, ovaj tim Kine je sjajan, mnogo je jači ovaj turnir nego u Riju, svuda se ulaže u žensku košarku i velikim koracima ide napred", istakla je Maljković.

Jedna od junakinja preokreta Nevena Jovanović izjavila je da je ekipa opet pokazala da nikad ne odustaje.

"To smo mi, nikad ne odustajemo, ni kad je "20 plus", ni kad je "20 minus". To je ono što nas krasi, presrećni smo i preostaje nam da idemo dalje, pa šta nam Bog da. Izlazile smo i iz težih situacija, protiv Italije, pa i onaj čuveni tajm-aut pre osam-devet godina. To nam je uvek u glavi, nema predaje. Ostaje nam da se odmorimo i posvetimo onome što je ispred nas", izjavila je Jovanović i poručila da pobedu posvećuje mami za rođendan.

Ana Dabović, koja je pogodila fantastičnu trojku sa skoro osam metara tokom serije 11:0 za preokret, kaže da je polufinale neverovatan uspeh.

"Posle svega smo pronašli energiju da pobedimo. Po milioniti put sam ponosna i srećna što sam deo ovog tima. Mi smo poznate po tome da "stresiramo" sve, nikad ne igramo lake utakmice, ali kao da je trebalo da nas nešto probudi. U tom trenutku smo shvatile da ako ne damo i više nego što možemo, izgubićemo, a to nijedna od nas ne želi. Kad nešto mnogo želite, onda se to ostvari", istakla je Dabović.

Sonja Vasić rekla je da je plasmanom u polufinale cilj ispunjen.

"Došli smo ovde da se borimo za medalju. Nije bio trenutak da nam ovo bude poslednja utakmica, ne samo za mene, nego još za neke igračice. Mislim da imamo još šta da kažemo. Mnogi su nas otpisali, ali mi smo verovale, čak i kada grešimo srcem može da se nadoknadi. Situacija je delovala loše, ali ne i bezizlazna, zato smo i uspele. Ključ je tim, to je bogatsvo ove ekipe, videlo se da svaka od 12 ima svoju ulogu", istakla je Vasić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija daje veću nagradu za zlatnu medalju nego SAD
medalje

Verovali ili ne

03.08.2021. 16:04

Srbija daje veću nagradu za zlatnu medalju nego SAD

Srbija daje veću nagradu za osvojeno zlato na Olimpijskim igrama nego što daju SAD, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i dodao da naša država to čini kako bi motivisala olimpijce na još veće uspehe.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
29.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve