Sport
09.05.2019. 14:03
R.E./Index.hr./Foto:AP

TOTENHEMOV HEROJ: O ovome sam maštao čitavog života

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lukas Moura partijom života na Areni Johana Crojfa senzacionalno je poslao Totenhem u finale Lige šampiona, nakon što su Sparsi još u drugom poluvremenu gubili sa 0:3 od domaćina.

Jer Ajaks, koji je iz Londona doneo veliki kapital pobedom od 1:0, značajno ga je povećap u prvom poluvremenu kada je imao vođstvo od 2:0. Osim toga, igrao je sjajno dok Totenhemu ništa nije uspševalo i činilo se da je "četvrto poluvreme" ovog polufinala samo formalnost, piše Index.hr.

Ali brazilski krilni napadač Sparsa ni iz čega je iščupao prvi gol koji je postigao tako što je oteo loptu s noge Dele Alliju, a dva minuta kasnije iz jako teške pozicije pogodio malu mrežu za 2:2.

Totenhemu je trebao još jedan gol za čudesan preokret, ali je do kraja regularnog dela utakmice umesto mreže gađao prečku, dok je Ajaks pogađao stativu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Martin Meissner)

Drama se nastavila u sudijskoj nadoknadi i u njenoj šestoj, poslednjoj minuti Llorente spušta visoku loptu za Alija, koji je šutira u prostor, a Moura se zaleće i šalje loptu u gol. Igrači Ajaksa u suzama padaju po terenu, kao i Totenhemovi. Naravno, iz potpuno drugog razloga.

Brazil je dobio novog junaka, a nakon utakmice Lukasu Mouri novinari iz domovine pokazali su kako je komentator na njihovoj televiziji proslavio gol za neverovatan preokret.

Brazilski heroj Totenhema od početka gledanja i slušanja snimka bio je ganut, a ubrzo su mu krenule suze koje nakon nekog vremena više nije ni brisao.

Nakon što je završio s gledanjem i slušanjem kako je to odjeknulo na drugom kraju sveta, tamo gde je rođen, plačući je govorio:

"Sanjao sam o ovom trenutku. Otkako sam počeo igrati fudbal maštao sam o tome da igram u Ligi šampiona i osvojim je. Sada imam priliku igrati u finalu, doneti užitak mojoj porodici, prijateljima i celom kraju iz kog dolazim... Teško mi je da sve ono što sada osećam predočim u reči... Bog je divan. Uvek govorim kako nas On ne prestaje iznenađivati. Sve vreme sam verovao da je moguće, čak i nakon što smo gubili 0:2 u prvom poluvremenu. I dalje sam verovao da možemo preokrenuti. Sve vreme sam se molio Bogu, a on me blagoslovio s ova tri gola i ovom prekrasnom utakmicom.

Prijatelju, toliko sam srećan i beskrajno ponosan na svoje saigrače. Tukli smo se, borili, ovo je stvarno ekipa ratnika. Prijatelju, neopisivo sam srećan zbog ovog trenutka... Fudbal  je moj život, samo fudbal nam može pružiti trenutke kao što je ovaj."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve