Sport
08.03.2024. 17:05
Beta

Milojević pred derbi

"Partizan nije slučajno prvi, ali..."

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da Partizan nije slučajno prvi na tabeli i da zbog te pozicije na neki način ulazi kao favorit u predstojeći "večiti derbi", ali da će njegova ekipa dati sve od sebe da uspostavi svoju igru u tom duelu.

"Derbi je specifična utakmica, ali posle te utakmice ima još šest redovnih i sedam u plej-ofu i oko 40 bodova u igri. Koncentrisan sam da mi uspostavimo naš model igre, da se trudimo da zavisi od nas i da damo sve od sebe. Svesni smo da je Partizan ispred nas, zbog tog boda je i neki favorit, ali sa druge strane, mi moramo da radimo kao što smo do sada. Iz utakmice u utakmicu imali smo mali napredak, videćemo sutra", rekao je Milojević na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbaleri Zvezde igraju u subotu od 17 časova na svom terenu protiv Partizana, 172. "večiti" derbi, u 24. kolu Super lige Srbije. Crveno-beli su drugi na tabeli sa bodom zaostatka za crno-belima.

Milojević je rekao da je derbi najznačajnija utakmica u srpskom fudbalu, da je dobro i pozitivno što će stadion biti pun, da očekuje lepo navijanje i dobru utakmicu.

"Često se dešava da derbi ne bude toliko kvalitetan, ali nadam se da će obe ekipe pokazati najbolje što mogu. Ove nedelje smo se pripremali najbolje što smo mogli, ali ništa posebno u odnosu na ostale utakmice. Igrači su svesni, igrali su derbi, znaju šta znači utakmica. Ona nosi tri boda i ništa više, ali tu je prestiž kod obe ekipe", naveo je on.

U prethodnom derbiju odigranom u decembru Partizan je u Humskoj pobedio 2:1.

"Gledao sam tada tu utakmicu, nismo je posebno analizirali pošto te dve utakmice neće imati dodirnih tačaka. Partizan je jesenjem delu vezao toliko pobeda i to je za respekt. Igora (Duljaja) znam odavno, posvećen i vredan, dobar trener koji prenosi svu emociju. Moj Topolac, pored Aranđelovca. Imam pozitivno mišljenje o njemu i pohvale za rad i trud", rekao je Milojević.

Na ocenu da Partizan dobro igra u napadu, a da ima problema u odbrani, Milojević je rekao da su i njegova ekipa i crno-beli odigrali četiri različite utakmice.

"Ne možemo da kažemo da li je neka igra dobra u odbrani ili napadu. To je ekipa koja zna šta hoće na terenu, od utakmice zavisi, kako vam se namesti. Ako jurite rezultat sigurno ćete biti ofanzivni, a ako ste došli sa namerom da sačuvate, onda ćete biti defanzivniji. Nije slučajno Partizan tu gde jeste, to je činjenica. Videćemo ih sutra, kao i nas. Očekujem dobru utakmicu", rekao je Milojević.

Trener Zvezde nije želeo da priča o sastavu tima, ali je rekao da zbog povreda nema čistu sliku ekipe i da će situacija biti jasnija posle poslednjeg treninga.

"Aleksandar Katai se polako vraća i biće sa nama, videćemo kako to ide. Posle treninga ćemo manje-više znati na koga 100 odsto mogu da računam, neki bonus igrači nam remete neke stvari u timu. U ovom trenutku nemam čistu sliku što se tiče startne ekipe", dodao je on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

Milojević je rekao da "večiti derbi" često odlučuju nijanse, da se do sada pokazalo da jedna lopta i jedna greška, minuti praznog hoda mogu da odluče, ali da je neukusno da kaže šta bi moglo da odluči predstojeću utakmicu.

On je naveo da kod pojedinih igrača postoji mali zamor, da su pojedini imali dug period povreda, a neki drugi su učestvovali na Azijskom kupu i Afričkom kupu nacija i da im je potrebno vreme da dođu na zavidni nivo forme i fizičke pripreme. Dodao je da je ekipa ipak imala dovoljno vremena da se pripremi.

Milojević je ženama čestitao Međunarodni dan žena 8. mart i rekao da ne bi samo taj praznik trebalo obeležavati, nego da prema njima svaki dan treba biti pažljiv, jer su žene dobra i lepa bića koja svima podele radost.

"Bez žena niko od nas ne bi bio ovde. Želim im puno zdravlja i bog nek ih čuva", rekao je Milojević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve