Sport
27.08.2019. 16:30
ekspres

TRENER O ANSU FATIU: Za 50 godina nisam video igrača poput njega

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ansu Fati postao je drugi najmlađi debitant u istoriji Barselone. On je sa 16 godina i 298 dana dobio poslednjih 12 minuta u pobedi Barselone nad Betisom, rezultatom 5:2 na Kamp Nou.

Tinejdžer iz Gvineje Bisau imao je manje godina u svom debiju nego što su imali Lionel Mesi, Inijesta i Ćavi Ernandez. Prirodna pozicija mu je na levom krilu, ali može da igra i na drugom krilu, kao i u špicu napada, piše Index.hr.

Fati je kao dete stigao u Španiju, a prvi trener mu je bio Hose Perez Mena u fudbalskoj akademiji u Sevilji. Fati je u akademiju stigao kao petogodišnjak, a već je tada oduševio, kaže Mena.

https://www.youtube.com/watch?v=TWELIy5loU4

"Nikoga se ne boji"

"U Gvineji je navikao da igra loptama napravljenim od krpe, a bilo ga je neverojatno videti kada je prvi put dobio pravu loptu. U fudbalu sam 50 godina i nikada nisam video nekoga poput njega. On ima sjajnu osobinu, ne boji se nikoga i kada ga vidite na terenu, odmah ćete to shvatiti", rekao je Perez Mena za španski AS.

Povezene vesti - PSŽ odbio 100 miliona, Navasa, Rodrigeza i Bejla u zamenu za Nejmara

Još kao dečak Fatija su brojni skauti gledali, Real je nudio veliki novac, ali pobedila je Barselona zbog načina prilaska dečaku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve