Sport
24.09.2023. 12:04
R. E.

Pomoćni trener "orlova"

"Jokić je bio pod velikim pritiskom i razumem odluku da ne igra za Srbiju"

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Košarkaši Srbije napravili su istorijski uspeh na Svetskom prvenstvu u Manili osvojivši srebrnu medalju. Učinili su to bez važnog igrača, nosioca igre šampiona NBA lige, Nikole Jokića, a uprkos sjajnom rezultatu i dalje se pominje izostanak centra Denver Nagitsa.

Selektor Svetislav Pešić je uoči početka priprema istakao da Jokić nije spreman da se odazove pozivu reprezentacije, jer je fizički i psihički istrošen posle osvajanja prve titule Denvera u istoriji NBA lige, što je bilo veliko razočaranje za celu naciju.

Ognjen Stojaković, pomoćni trener Nagetsa i asistent Svetislava Pešića u selekciji Srbije, u razgovoru za "Denver Post" ponovo se dotakao izostanka Jokića sa Mundobasketa.

"Znam kako se osećao. Imao je taj pritisak sa jedne i sa druge strane. U takvim situacijama, šta god da odluči, kao prijatelj i kao trener, morate to prihvatiti i podržati ga. On je odlučio šta je najbolje za njega u tom trenutku, što ja u potpunosti podržavam", naveo je Stojaković.

Jedan od Pešićevih pomoćnika naveo je da je ispunio san o kojem je maštao još kao klinac.

"Biti deo reprezentacije Srbije je moj san iz detinjstva. Košarka je za nas religija. Kada sam počeo da treniram, već sam razmišljao o ispunjenju tog cilja. Rad u reprezentaciji je vrhunac moje karijere", rekao je Stojaković.

Istakao je da je posle eliminacije Kanade i prolaska u finale tek praktično postao svestan uspeha koji su "orlovi" napravili, koji je još značajniji zbog toga što mi pre početka Mundobasketa niko nije davao šansu za uspeh. Vrhunac istorijskog rezultata bio je doček na balkonu Skupštine Beograda.

"Biti na balkonu gradske skupštine, kada shvatite koliko ste radosti i sreće doneli svim tim ljudima...  Za mene je to bilo zaista više od sporta. Onda se vratite 20, 30 godina unazad, kada sam bio samo dete u toj masi ispod te terase i divio se srpskim košarkašima", prisetio se najlepših trenutaka u karijeri popularni Ogi.

Srbija je obezbedila i plasman na Olimpijske igre u Parizu sledeće godine, a Stojaković je poručio da će sigurno biti uz nacionalni tim, ako ga selektor Pešić i dalje bude želeo u svom stručnom štabu. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

A Jokiću od države... priznanje (FOTO)
1

Ministar uručio

28.08.2023. 12:07

A Jokiću od države... priznanje (FOTO)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je najboljem košarkašu u NBA ligi Nikoli Jokiću priznanje za promociju ugleda Srbije u svetu, koje mu je dodeljeno ranije na svečanosti povodom obeležavanja Dana srpske diplomatije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve