Sport
17.01.2024. 14:39
Beta

"Nije dobro podneo"

Sa kim je sve Murinjo u svađi nakon otkaza

žoze murinjo
Izvor: Shutterstock

Trener Žoze Murinjo posvađao se sa vlasnikom fudbalskog kluba Roma Denom Fridkinom kada je saznao da će dobiti otkaz, a ni njegov odnos sa nekolicinom igrača rimske ekipe nije bio dobar, preneli su italijanski mediji.

Roma je u utorak otpustila Murinja zbog loših rezultata, a Korijere delo Sport preneo je da Portugalac nije očekivao takvu iznenadnu odluku vlasnika kluba.

Korijere je preneo da je Murinjo bio besan kada je čuo da će u utorak ujutro dobiti otkaz. Kako je naveo rimski list - "On to uopšte nije dobro prihvatio".

Navodi se da je Fridkin krivio Murinja za "određene nedostatke", a trener je uzvratio pominjući obećanja koje vlasnik kluba nije ispunio.

List je potvrdio da je Den Fridkin razmišljao da otpusti Murinja posle poraza od Sevilje u finalu Lige Evropa prošle sezone, kao i posle poraza 1:4 od Đenove u septembru.

Vlasnici nijednog trenutka nisu razmatrali mogućnost da produže ugovor sa Murinjom po isteku ugovora u junu, naveo je list.

Vlasnici kluba nisu bili zadovoljni jer je Murinjo stalno krivio sudije, kao ni njegovim pritužbama na strategiju transfera igrača, uključujući i fotografiju koju je postavio na društvenim mrežama na kojoj se slikao sa članovima stručnog štaba, ostavljajući prazninu za napadača kojeg klub još nije kupio.

Takođe, Korijere delo Sport je naveo da Murinjov odnos sa pojedinim igračima nije bio idealan. On se navodno svađao sa Krisom Smolingom u oktobru i tokom sezone ismevao je engleskog defanzivca zbog loše fizičke forme. Smoling je odigrao tri utakmice ove sezone i sada bi mogao da se vrati u tim.

Murinjo, navodno, nije bio zadovoljan ni stavom Lorenca Pelegrinija, a sa trenerom se više nisu slagali ni Leonardo Spinacola ni Renato Sančes.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve