Sport
08.08.2023. 16:36
Sportal

Aktuelno

Tuča u Atini: Hrvatska tvrdi da je dolazak navijača bio najavljen

1
Izvor: Beta / AP / Thanassis Stavrakis

Povodom nereda u Atini u kojima su učestvovale pristalice fudbalskog kluba Dinamo, hrvatska policija saopštila je da je svojim kolegama iz Grčke najavila dolazak navijača.

Pripadnici grupe Bed Blu Bojsa otputovali su u Atinu, uprkos zabrani UEFA da gostujući navijači prisustvuju meču portiv AEK-a.

Do sukoba sa pristalicama domaćeg kluba došlo je u rano jutro u utorak i naselju Nea Filadelfija.

Huligani Dinama iz Zagreba izboli su nožem i usmrtili mladog Grka Mihalisa Kacurisa (22).

Uhapšeno je 96 osoba, a nova saznanja su da je povređena i jedna 12-godišnja devojčica. Više od deset navijača je ranjeno.

AEK se oglasio saopštenjem posle svega, u kojem se navodi da odgovornima za ovu tragediju Dinamo i policiju.

1
Izvor: Beta / AP / Thanassis Stavrakis

Grčki mediji tvrde da je analizom dokumenata utvrđeno da je policija znala da će doći oko 100 huligana, te da su unapred bili informisani. Kako tvrde, policija tu informaciju navodno nije uzela u razmatranje.

To je potvrdila hrvatska policija, koja se oglasila zvaničnim saopštenjem.

"Hrvatska policija je 4. avgusta 2023. godine sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku, putem međunarodnih kanala Europola i Interpola, dostavila grčkoj policiji, kao i policijama drugih zemalja koje su na ruti putovanja (Srbija, Crna Gora, Albanija, Makedonija)" stoji u objavi.

Sigurnosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena.

"Crnogorska policija je u okviru međunarodne komunikacije obavestila policije zemalja na daljoj relaciji da je 7. avgusta u vremenu od 3 do 6 časova na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji u 21 vozilu zatekla 120 hrvatskih državljana" dodaje se.

Grčka policija se nije oglasila po ovom pitanju, piše Sportal.

1
Izvor: Beta / AP / Thanassis Stavrakis
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve