Sport
05.04.2022. 19:20
Beta

Tenis

"Učestalost incidenata": ATP uvodi strožije kazne

Tenis
Izvor: Shutterstock

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) najavila je da će uvesti strožije kazne za nesportsko ponašanje na terenu, preneli su britanski mediji.

"Sudijski tim ATP-a će zauzeti strožiji stav o kršenju kodeksa ponašanja. Takođe, radimo reviziju kodeksa, kako bismo osigurali da on obezbeđuje odgovarajuće kazne za ozbiljne prekršaje kao i za ponovljene prekršaje", rekao je predsednik ATP-a Andrea Gaudenci. 
 

Od početka godine australijski teniser Nik Kirjos kažnjen je sa 60.000 dolara nakon incidenata na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Nemački teniser Aleksander Zverev diskvalifikovan je sa turnira u Akapulku zbog udaranja sudijske stolice reketom. 

Iz ATP-a kažu da ovakvi incidenti utiču na lošu reputaciju sporta.

"U prva tri meseca sezone zabeležena je neuobičajena učestalost incidenata koji uključuju nesportsko ponašanje. Ovakvo ponašanje utiče na sve, i šalje pogrešnu poruku navijačima, a posebno mladim navijačima", zaključio je Gaudenci.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zverev: Ne zaslužujem ništa, ni titulu ni prvo mesto...
Aleksandar Zverev

Teško mu pao poraz

23.01.2022. 15:35

Zverev: Ne zaslužujem ništa, ni titulu ni prvo mesto...

Došao sam po titulu i prvo mesto, ovo je užas, izjavio je nemački teniser Aleksandar Zverev pošto je u osmini finala Australijen opena izgubio od Kanađanjna Denisa Šapovalova sa 3:0 u setovima - 6:3, 7:6 (7-5), 6:3.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve